Vítejte ve WRC roku 2008

Marek Šteigr, 2. ledna 2008, 18:35 Google+

Jsou zde nové vozy, více vozů. Je zde také více televizí, jsou zde nové soutěže a samozřejmě – Gigi Galli je zpět!! To vše je šampionát WRC který nás čeká v roce 2008.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Sdílejte článek

Diváci ho měli možnost naposledy vidět na Algarve stadionu v Portugalsku, když si na střeše svého vozu oblékal portugalský fotbalový dres. A nyní je zpět, bláznivý Gianluigi Galli se zúčastní všech patnácti podniků letošního ročníku WRC. S týmem Stobart VK M-Sport začne už za tři týdny v Monte Carlu.

Kromě italského bouřliváka se letos představí i nové vozy. Subaru během sezony ukáže svou novou zbraň. Rovněž Japonská automobilka Suzuki se chystá na svůj premiérový rok ve WRC.

Japonci už svůj vůz v soutěži představili. Jejich speciál SX4 WRC byl k vidění na tratích na Korsice a také při Britské rally. Tyto starty ale byly předem nahlášeny jako testovací. Nyní však přicházejí noví jezdci – Toni Gardemeister jako jednička a P.G. Anderson coby dvojka. Společně s týmem budou chtít bojovat o příčky nejvyšší. Každopádně se schyluje k první kompletní sezoně této automobilky ve WRC. Uvidíme!

Oproti tomu Subaru je mezi továrními týmy WRC mazákem. Vždyť tým získal za dobu své existence tři tituly mistrů mezi továrnami, a jezdci s vozy stejné značky získali tři tituly mistrů světa v té nejvyšší kategorii! Hotoví mazáci ve svém oboru. Přesto se i tým se základnou v Británii bude v letošní sezoně učit. S nasazením nové Imprezy 2008 se sice počítá až v průběhu sezony – tým nechce nic uspěchat – ale již teď lidé z týmu hovoří o největší změně od roku 1993. Nová Impreza bude totiž hatchback!!

Ford a Citröen, to je dvojice týmů která zná pocit vítězství ve WRC. A v letošním roce se schyluje k jejich další vzájemné bitvě. Tahle bitva je to, co charakterizuje polovinu tohoto desetiletí v rallysportu. Čtyřnásobný světový šampion Sebastien Loeb bude i letos bojovat s dvojicí Finů v barvách Fordu. Tentokrát Marcuse Grönholma nahradí na postu jedničky Mikko Hirvonen. Ten po ukončení kariéry svého krajana Grönholma bude hlavním útočníkem na pozice Loeba. Jako dvojka týmu přihází mladý nadějný Jarri-Matti Latvala. Ten Ford důvěrně zná, protože v B týmu Fordu loni absolvoval celou sezonu. Doufejme, že i souboje Hirvonena s Loebem busou ozdobou všech 15-ti závodů letošní sezony a že o mistru světa se rozhodne pokud možno co nejpozději a v napínavém boji.

Pro ty, kdož jsou znepokojeni z odchodu Grönholma máme jeden vzkaz – nebuďte! Ano on byl skvělý a výjimečný, ale Hirvonen již není daleko od kvalit Marcuse Grönholma. Dokázal to na Ouninpohje – na Finské Rally – byl to právě Hirvonen který jako jediný stačil na této supertěžké zkoušce Grönholmovi. Držel s ním krok. A oba skončili před Loebem!

Jistě, Loeb jde do letošní sezony jako favorit a čeká se od něho pátý titul mistra světa, ale Hirvonen, jeho týmový kolega Latvala, Dani Sordo (Citröen), bouřlivák Galli a oba jezdci Subaru, pánové Petter Solberg a Chris Atkinson budou chtít taky o titul bojovat. A věřte že budou bojovat do poslední zatáčky!

Vytisknout

Diskuze: Vítejte ve WRC roku 2008

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kogler, Michael

Kogler testoval u Jedovnic

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud