Monte Carlo: Loeb si užívá, ostatní ztrácí

Marek Šteigr, 25. ledna 2008, 11:07 Google+

VÝSLEDKY PO RZ5 – Sebastian Loeb zatím neohroženě kraluje letošní Rally Monte Carlo. Po pěti odjetých rychlostních zkouškách vede o 23,5 vteřiny před týmovým kolegou Sordem. Jezdci teď jedou do servisu. Odpoledne je čeká stejná trojice rychlostních testů jakou jeli ráno.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Po včerejších dvou nočních testech a dnešní polovině druhé etapy je v čele Loeb před Sordem. Jezdci Citröenu jedou jinou ligu a nikdo ze zbytku startovního pole na ně nemá.

Svůj vlastní závod jede Mikko Hirvonen. Patří mu zatím průběžná třetí příčka se ztrátou jedné minuty a čtyř vteřin. Na čtvrtého Atkinsona má však již také solidní náskok 57,5 sekundy. Největším soupeřem pro Hirvonena tak je momentálně on sám .Udržet nervy na uzdě a nepouštět se do bezhlavého a jistě i marného boje s Citröeny, to je jeho hlavní úkol.

Oba vozy Subaru rovněž stále překvapují. Zdá se že vylepšení loňského modelu Imprezy WRC se osvědčují. Atkinson je čtvrtý, jeho týmový kolega Solberg šestý po RZ5. Mezi ně se vklínil Francois Duval s Fordem týmu Stobart. Duval se pomalu začíná s vozem sžívat, o čemž svědčí i čtvrtý nejlepší čas na RZ3. Pro odpoledne navíc Belgičan slibuje ještě větší útok, protože jeho rozpis už bude po prvních průjezdech dokonalejší. Rozdíl mezi trojkou Atkinson, Duval Solberg je po první sekci druhé etapy 16,6 vteřiny.

Za Solbergem je na sedmém místě Galli a na osmém místě je zatím nejlepší jezdec bez tovární podpory, Jean Marie Couq s Peugeotem 307 WRC. Khalid Al Quassimi, trojka Fordu je na devátém místě a to je jistě pro Araba velmi dobré umístění. Dvě vteřiny za ním je však Henning Solberg, který se stále učí na asfaltu najít to správné tempo a styl.

Jedenáctý je zatím mladý Wilson. Za ním se seřadily oba vozy značky Suzuki v pořadí Gardemeister, Andersson. Suzuki si nevede po výsledkové stránce vůbec špatně. Na to že to je první „netestovací“ závod pro tým i vůz. Nicméně technické problémy potkaly oba jezdce. A ne zrovna malé. Včera Anderssonovi praskla poloosa. Po výměně v servisu se vše zdálo být ok, jenže dnes musí Švédský jezdec řadit manuálně. Elektronické řazení pod volantem mu vypovědělo službu.

Ještě větší trable potkaly Gardemeistera. Populární Toni si od dnešního rána stěžuje na malý výkon motoru. Zřejmě mu odešlo turbo. Mechanici v servisních stanech tak budou mít co dělat. Je však překvapivé, že po několika stovkách a tisících testovacích kilometrů má ještě vůz Suzuki SX4 WRC tolik technických problémů.

Po servisu čeká na jezdce stejná trojice rychlostních zkoušek, kterou absolvovali ráno. Uvidíme zda se někdo alespoň částečně přiblíží neporazitelným Citroënům.

Večer vás budeme o průběhu dnešní etapy opět informovat.
Celkové průběžné výsledky po RZ5 najdete zde

Foto: Citröen

Vytisknout

Diskuze: Monte Carlo: Loeb si užívá, ostatní ztrácí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Monte Carlo: Loeb kraluje, Subaru překvapují

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud