Monte Carlo: Loeb ujíždí, Hirvonen nestíhá

Roman Hanák, 25. ledna 2008, 20:25 Google+

OHLÉDNUTÍ PO 2. ETAPĚ: Druhou etapou dnes pokračoval úvodní podnik letošního mistroství světa v automobilových soutěžích. Legendární Rally Monte Carlo se nese ve znamení vozů Citröen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Do dnešní etapy vstoupil jako lídr Sebastian Loeb, který měl po včerejších dvou rychlostních zkouškách k dobru necelých 13sec. na svého týmového kolegu Daniho Sorda. Jako třetí po první etapě vstoupil do dnešních šesti zkoušek M.Hirvonen na voze Ford Focus WRC.

První sekci průjezdů, která obsahovala tři rychlostní zkoušky, rozjel nejlépe vedoucí Loeb na Citröenu C4 WRC. Následoval ho kdo jiný než druhý vůz Citröenu, který pilotuje Sordo. Oba vozy továrního týmu směle ujížděli startovnímu poli a nestačil jim ani Hirvonen, který byl před startem sezóny pasován do role největšího pronásledovatele Loeba. Nemilým překvapením na této zkoušce byla ztráta skoro dvou a půl minuty T.Gardemaistra pilotujícího stále ještě nové Suzuki SX4 WRC.

Zbylé dvě zkoušky ranní sekce se staly kořistí opět fenomenálního Loeba. I pořadí na dalších dvou místech mělo stejnou podobu jako v první ranní zkoušce. Loeb si těmito výhrami vyjel náskok 23,5 sec. před Sordem a třetí Hirvonem ztrácel už přes minutu.
Jako čtvrtý v průběžném pořadí po páté zkoušce vjížděl do servisu Atkinson se svým Subaru a patý Duval, který opět usedl za volant Focusu WRC. Šesté místo držel P.Solberg s druhým vozem Subaru a pěkné sedmé místo patřilo Gallimu, který poprvé naostro v soutěži vyzkoušel kvality Focusu WRC. Vozy Suzuki opanovaly po technických potížích obou svých vozů 13. a 14. příčku absolutní klasifikace.

Na jezdce čekaly druhé průjezdy tří rychlostních zkoušek a pokud někdo čekal, že Loeb zvolní tak byl na omylu. Seb vyhrál všechny zbylé zkoušky druhé etapy a vytvořil si už uklidňující náskok, který činil 56 vteřin na stále druhého Sorda, který ovšem začínal ztrácet v jednotlivých zkouškách na Hirvonena. Zabojoval také Duval a pěkným druhým místem v šesté zkoušce si upevnil svou pátou pozici před P.Solbergem a na čtvrté místo Atkinsona mu chybí pouze 14 vteřinek. Sedmou pozici držel stále Galli, kterému v poslední vložce druhé etapy negungoval posilovač řízení a musel tedy s volantem pořádně zápasit. Osmý je Cuog se soukromím peugeotem 307 WRC. Už na deváté pozici je Latvala, který ztratil spoustu času již včera vinou defektu jeho Focusu WRC. Ještě více a to až na čtrnáctou pozici se propadl Gardemaister, kterého zlobí jeho Suzuki. Vůz ztrácí výkon a v servisu po páté zkoušce se nepodařila závada odhalit a Gardemaister ztrácel tedy stále dál.

Za zmínku stojí výkon Burriho, který pilotuje novou produkční Imprezu WRX a je v čele ve skupině N a k dobru má necelou jednu minutu. V absolutní klasifikaci se drží na velmi dobré šestnácté pozici.

Zítra čeká na jezdce dalších šest měřených úseků a ten první startuje již v 7:31hod.
O dalším průběhu soutěže vás budeme dále informovat.

Vytisknout

Diskuze: Monte Carlo: Loeb ujíždí, Hirvonen nestíhá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Monte Carlo: Loeb si užívá, ostatní ztrácí

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud