V Argentině rozhoduje počasí

Marek Šteigr, 28. března 2008, 16:32 Google+

Mikko Hirvonen vede po čtyřech rychlostních zkouškách Argentinské rally téměř o minutu. Anderssonovi opět selhal motor jeho Suzuki. Martin Prokop po RZ4 figuruje na šestém místě mezi enky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Argentina (ARG)

Rally Argentina (ARG) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Dalo by se říct, že o všem co se dnes odehrálo na čele průběžného pořadí Rally Argentina, se rozhodlo už v první ranní rychlostní zkoušce. Mikko Hirvonen vyrazil na trať jako první, je totiž lídrem průběžného pořadí. V normálních podmínkách by to pro něj byla nevýhoda, protože by ostatním musel čistit trať. Dnes však byla startovní pozice pro jedničku Fordu výhodou. Jako jedinému se mu podařilo projet alespoň část trati za relativně dobrých povětrnostních podmínek. Za ním startující jezdce pak na trati přepadl déšť a mlha. Hirvonen tak po RZ1 vedl soutěž o neuvěřitelných 48 vteřin před Latvalou a Loebem.

Smůla opět potkala druhého jezdce týmu Suzuki, Švéda Anderssona. I když tým před soutěží prohlašoval, že problémy s motorem má vyřešeny, Andersson odstoupil během prvního testů právě pro poruchu motoru. Druhý vůz Suzuki s Gardemeistrem za volantem je po RZ4 na deváté příčce.

Během prvních čtyřech testů se však odehrála i další dramata. V prvním testu skvěle jedoucí Latvala hned na dvojce chyboval. Šel přes střechu a trvalo mu devět minut než se vrátil na trať. Znamenalo to pro něj propad až na samé dno výsledkové listiny.

Jinak se celkem nic vážného během prvních testů nestalo. Jezdci si pouze stěžovali na špatnou viditelnost zejména na prvním testu. Pořadí se tak ustálilo a po RZ4 je následující: Vede již zmiňovanýHirvonen. Padesát vteřin za ním je Loeb. Po Latvalově problému se na třetí příčku posunul Atkinson, který je opět lepší než jednička Subaru, Nor Petter Solberg.Ten však figuruje hned za ním na místě čtvrtém. Pětku nejrychlejších zatím uzavírá Gigi Galli na Focusu týmu Stobart.

V kategorii produkčních vozů (PWRC) se celkem daří našemu Martinu Prokopovi s Mitsubishi. Po slabším začátku (12. po RZ1) se i Martin rozjel a v prvním servisu mu již patří šestá příčka v PWRC. Nejrychlejším jezdcem této kategorie je Andy Aigner. Ten se do čela dostal po problémech Toshi Araie. Japonec s vozem Subaru Impreza po RZ2 vedl hodnocení PWRC, ale v RZ3 měl problém a ztratil 15 minut. Prokop na lídra PWRC ztrácí dvě minuty a devatenáct vteřin.

Teď jsou jezdce v servisu. Pokračování etapy je v itineráři naplánováno na půl sedmé večer našeho času. Do víle první etapy dojedou jezdci kolem jedenácté hodiny večerní. Teď se tedy soustřeďme na dění v MMČR. Již za několik málo okamžiků odstartuje ve Valašském Meziříčí První etapa Valašské rally.


Výsledky Argentinské rally po RZ4

Vytisknout

Diskuze: V Argentině rozhoduje počasí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Rally Argetina: Shakedown pro Subaru

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud