Dominantní Loeb

Tomáš Musil, 30. března 2008, 20:46 Google+

ARGENTINA - Cíl: Rozdílem třídy ovládl Francouz Sébastien Loeb s vozem Citroen C4 WRC Argentinckou rally, čtvrý podnik letošní sezony. Více než dvě a půl minuty ztratil Australan Chris Atkinson na Subaru, třetí příčku a šest bodů si na svoje konto připsal Loebův kolega Dani Sordo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Argentina (ARG)

Rally Argentina (ARG) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Závěrečný třetí den měl na programu tři RZ včetně závěrečné superspeciálky. Mezi jezdci v bodované osmičce byly poměrně velké rozestupy, a tak než  závěrečný boj se spíše čekalo na něčí zaváhaní nebo výpadek.

To bohužel hned na úvod naplnili bratři Solbergové. Odstoupit musel jak Petter (porucha elektroniky), tak i Henning, ten se však pohyboval daleko za bodovanými příčkami, tudíž mnohem smutnější byl Petter. Včera předváděl naprosto famózní výkon a i sám potvrdil, že se cítí skvěle. Odměnou pro něj byl posun na druhé místo, pro fanoušky zase jeho dravá jízda. Doufejme, že se s tím tento mistr světa z roku 2003 popere statečně a v další soutěži bude pokračovat ve stejném tempu. Pro úplnost ještě samotné výsledky RZ20. Nejrychlejší byl Latvala, druhé místo bral Sordo a třetí příčkou si po včerejšku spravil chuť Galli. Po výpadku P. Solberga se v obklíčení vozů Citroen ocitnul Atkinson, před sebou měl Loeba, za sebou zase Sorda.

Poslední klasická RZ před závěrečnou superspeciálkou a pro většinu jezdců jasný úkol, neudělat zbytečné chyby a v pořádku dojet do cíle. Většina jezdců toto splnila, jen Galli se díky dobře zajeté RZ posunul na sedmé místo před Aignera. Zkoušku vyhrál Loeb, druhý byl Latvala a třetí Atkinson.

Závěrečná superspeciálka už byla pouze formalitou. Vítězem RZ se stal Latvala, za ním jel jeho týmový kolega Hirvonen a třetí místo bral Loeb.

Sébastien Loeb se během rally vyvaroval jakýcholiv chyb a vítězstvím se vrátil do čela šampionátu. Nebýt odstoupení kolegy Solberga, asi by skončil Chris Atkinson třetí. Nutno však podotknout, že celý víkend podával Australan stabilní výkony a druhé místo si určitě zaslouží. Připsal si tak další skvělý výsledek a letos potřetí ze čtyř soutěží stojí na stupních vítězů! K bronzu se propracoval Loebův parťák Sordo a určitě si tak zvedl sebevědomí po letošních nemastných výsledcích. Tákové jsou výsledky Argentické rally, další podnik nás čeká za měsíc, to je na programu Jordánská rally.

Kompletní výsledky právě odjeté Argentické rally najdete zde.
Vytisknout

Diskuze: Dominantní Loeb

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Argentina (ARG)

Argentina: Velká smůla pro Solberga

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud