Kresta: Šumavu může rozhodnout již pátek

Roman Hanák, 8. dubna 2008, 17:52 Google+

Po vítězství ve Valašské rally o předminulém víkendu se Roman Kresta a Petr Gross vydají ke 43. Mogul Šumava Rally Klatovy, třetímu podniku MMČR.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta, Roman - Gross, Petr

Kresta, Roman - Gross, Petr | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Nejstarší automobilová soutěž v zemi patří k nejpopulárnějším, každoročně přiláká desetitisíce fanoušků. Kromě zařazení do MMČR je také součástí Evropského poháru, což znamená, že vedle již tak kvalitní konkurence zdejší série přibudou i rychlí jezdci ze zahraničí.

Posádka Mogul Racing Teamu se do Klatov a okolí těší, pro Romana Krestu i Petra Grosse patří „Šumava“ k oblíbeným soutěžím. Stáji se kvůli nečekanému silnému sněžení nepodařilo uskutečnit pondělní test v Blovicích na Plzeňsku, nicméně Mitsubishi Lancer Evo IX je po valašském triumfu opět pečlivě připravené techniky Charouz Racing Systemu.

Zajímavostí soutěže je zařazení divácké rychlostní zkoušky poblíž centra Plzně. Test se uskuteční ve Štruncových sadech a mimo jiné protne také areál zdejšího fotbalového stadionu. Diváci budou mít na této erzetě soutěžní vozy jako na dlani. Třináctá RZ o délce 6 kilometrů startuje v sobotu 12. dubna ve 13.11. Nejnáročnějším testem nejspíš by měla být sobotní 10. a 15. RZ Věckovice – Kdyně o délce 25 km. Starty: 8.43 a 15.34.

Podobně jako v nedávné Valašské rally i na Šumavě může Roman Kresta dosáhnout na hattrick. V Klatovech a okolí totiž zatím zvítězil dvakrát. V roce 2001 s Octavií WRC a v sezoně 2003 s Peugeotem 206 WRC týmu Bozian.

Roman Kresta: „Na poměry českého mistrovství máme za sebou jen opravdu krátkou přestávku mezi soutěžemi, takže jsme se mezi Valašskou rally a víkendovou Šumavou moc nezastavili. Hlavně mechanici, samozřejmě. V pondělí jsme měli v plánu test nedaleko Blovic na Plzeňsku, ale museli jsme jej zrušit. Než jsme sundali auto z návěsu, napadla totiž spousta sněhu. Nakonec jsme tedy stihli jen funkční test v Žebráku u sídla Charouz Racing Systemu, jenž naše Mitsubishi Lancer Evo IX připravuje. Na šumavskou soutěže se těším, protože patří k opravdové české klasice. Všechny nás čeká hodně nového, především zkoušky na Plzeňsku, což je jen dobře. Výjimečně důležitá bude již první, páteční etapa. Před úvodní zkouškou, populárním Klatovským okruhem, nasadíme pneumatiky, které nám zůstanou i pro další čtyři erzety na Vimpersku. Je to docela kus cesty, počasí se tedy může zcela změnit a pokud se nezvolí správné gumy, může se nabrat obrovská ztráta. Víkendová soutěž má pro mě určitý punc výjimečnosti v tom, že pro mého hlavního partnera, značku Mogul ze společnosti Paramo, je tato rally domácím podnikem. Doufám, že s navigátorem Petrem Grossem fanoušky a partnery nezklameme.“

Antonín Charouz: „Byl bych moc rád, kdyby se nám šumavskou soutěž podařilo dojet stejným způsobem, jako nedávnou „Valašku“.

Tisková zpráva: BPA sport marketing

Vytisknout

Diskuze: Kresta: Šumavu může rozhodnout již pátek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Böttcher Rally Vyškov (CZE)

Vyškov hlásí - naplněný stav

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud