Central Europe Rally

Martin Juřička, 11. dubna 2008, 14:21 Google+

Není to ani tak dávno, když jsme se dozvěděli, že letošní vrchol mezinárodní motoristické sezony, dakarská rallye, byla zrušena z důvodu možných teroristických útoků na posádky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Central Europe Rally

Central Europe Rally | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Motoristický soutěžní svět nespí a vyvíjí se dál a letos si našel náhradu v podobě Central Europe Rallye, která se uskuteční v Maďarsku a Rumunsku ke konci dubna.

Maratónská rallye, která bude mít svůj start v Budapešti a finišovat bude u jezera Balaton by měla pro letošní rok nahradit dakarskou rallye. Její start je datován na 20. dubna a zúčastní se ho posádky motocyklů, automobilů, trucků a quadů. Zajímavostí je to, že tato rallye měla startovat až od roku 2010 ale naneštěstí letošních událostí v Dakaru byla premiéra posunuta na letošní rok a všechny profesionální i neprofesionální posádky z Dakaru budou věnovat svoji pozornost právě na nadcházející Central Europe Rallye kde soutěžící čeká 3000 km rychlostních zkoušek. Soutěž je pořádána stejnými organizátory (pořadatelská agentura A.S.O.) jako dakarská rallye.

To co je pro našince pozitivní je to, že mohou vidět špičku dakarské rallye tak blízko jako nikdy předtím. Střední Evropa nabízí dostupnost rozhodně příjemnější než severní a střední Afrika. Z našich nejvýznamnějších závodníků se této středoevropské rallye zúčastní Karel Loprais s kamionem Tatra, Josef Macháček se čtyřkolkou Yamaha nebo např. Roman Michalík na motocyklu KTM.

Vytisknout

Diskuze: Central Europe Rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Rozhovor s Václavem Pechem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud