Jan Kopecký po 1. etapě v Portugalsku čtvrtý

iM2, 9. května 2008, 21:05 Google+

KOPECKÝ - REVIEW 1. ETAPA: Do pátečního programu Rally de Portugal, druhé soutěže letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge, bylo zařazeno šest rychlostních zkoušek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

Po čtvrteční divácké supererzetě patřila posádce Jan Kopecký-Petr Starý s vozem Peugeot 207 S2000 v barvách týmu Motorsport Kopecký osmá pozice.

Během páteční etapy se soustředěným a bezchybným výkonem Jan Kopecký postupně posouval vzhůru průběžným pořadím. Po úvodní sekci páteční etapy skládající se ze tří rychlostních testů patřila Janovi již průběžná pátá příčka. Druhé průjezdy těchto tří testů v odpoledních hodinách poznamenal déšť a Jan Kopecký ztížených podmínek využil k posunu ještě o jednu příčku výše. Po páteční etapě tak patří české posádce průběžná čtvrtá pozice.

Kvůli poruše snímače se musel druhou polovinu dnešní etapy Jan Kopecký vyrovnat s nefunkčním odpojováním pro řazení rychlostních stupňů. Na dosahovaných časech Jana nebyly technické problémy soutěžního vozu znát a naštěstí se nenaplnily obavy techniků týmu z možného odstoupení právě v souvislosti s technickými problémy.

O vyrovnanosti startovního pole Rally de Portugal nejlépe hovoří ztráta Jana Kopeckého na průběžného lídra soutěže, která činí necelých čtyřicet vteřin! V sobotní etapě čeká na posádky závěrečných šest rychlostních zkoušek, na kterých lze očekávat souboje o vteřiny až do cíle poslední erzety.

"Do páteční etapy jsou vstoupil opatrnějším tempem, neboť jsem se obával průrazu pneumatik. Během seznamovacích jízd se na trati objevovaly velké kameny, které jsou velmi zrádné. Naštěstí se tyto mé obavy nenaplnily, začal jsem tedy postupně tempo zvyšovat a dosahované časy se pohybovaly v absolutní špičce. Spolu s ostatními jezdci na úplném čele startovního pole jsme byli částečně znevýhodněni, jelikož jsme museli vyprašovat trať pro další vozy.

V polovině dnešní etapy se nad regionem přehnala dešťová přeháňka a i když trať poměrně rychle osychala, zvolili jsme do závěrečné sekce raději měkčí směs pneumatik. Tato volba byla motivována snahou snížit možné riziko špatné volby příliš tvrdou směsí obutí.

V této sekci jsem se musel vypořádat i s nefunkčním odpojováním pro řazení rychlostních stupňů. Přesto jsme se posunuli po páteční etapě na průběžné čtvrté místo. To je dobrá výchozí pozice před sobotní etapou,"
řekl pilot Jan Kopecký.

"S dnešními časy i průběžnou čtvrtou pozicí můžeme být spokojeni. Soutěžní vůz až na problém s odpojováním pro řazení rychlostních stupňů fungoval bezchybně a i naše posádka se vyvarovala chyb," dodal vedoucí týmu Josef Kopecký.

Vytisknout

Diskuze: Jan Kopecký po 1. etapě v Portugalsku čtvrtý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan - Starý, Petr

Jan Kopecký odstartoval do Portugalské rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud