Hirvonen chce zůstat v čele i nadále

Tomáš Musil, 9. května 2008, 22:41 Google+

Momentálně vedoucí muž WRC a člen továrního týmu Ford Mikko Hirvonen poskytl serveru crash.net exkluzivní rozhovor, jehož překlad vám nyní přinášíme.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Poté, co si v Jordánsku připsal své letošní první vítězství, pojede Hirvonen na Sardinii jako vedoucí muž průběžného pořadí. Na Loeba má nyní náskok pět bodů, jeho cílem je udržet vedení a pokusit se nějaký bodík přidat.

"V Monaku jsem skončil druhý a ve Švédsku zase dominoval Jari-Matti, tam jsem mu prostě nestačil, tak že jsem rád, že jsem si zde připsal vítězství a jsem zpátky v čele bodování."

"Na Sardinii, v Řecku a v Turecku se pokusím jet na plný plyn, pak totiž následuje letní přestávka a nebylo by špatné zůstat i nadále na průběžné první příčce. Nejlepší by bylo vyhrát všechny tři podniky, ale pokud vyhraji jeden nebo dva a zároveň se udržím blízko Sebastiena, bude to fantastické."


Zároveň však uznává, že nebýt Loebova smolného odstoupení, mohl si z Jordánska odvézt úplně jiný výsledek.

"Je to pro mě menší úleva a další dávka sebevědomí. Ale abych byl upřímný, Sebastian byl hodně rychlý, především v sobotu ráno nám začal hodně ujíždět. Bylo by přinejmenším obtížné s ním zkusit bojovat. V neděli jsme však změnili nastavení vozu, teď navíc testujeme před Sardinií a musím říct, že z auta mám opravdu dobrý pocit. Určitě zrychlíme a Sebastiena ještě více potrápíme."

Nicméně dva body za Loebem se nachází Chris Atkinson, asi největší překvapení letošního ročníku. A určitě znáte přísloví: "Když se dva perou, třetí se směje." Netřeba však podceňovat ani Latvalu nebo Sorda, specialistu na astatové soutěže.

"Chris dokáže jet úplně na doraz, ale zároveň dělá menší chyby, když se ale necítí úplně ok, trochu zvolní a to se mu vyplácí, letos se mu povedlo zajet dobré výsledky. Kdo ví, když by dostal nové auto, myslím, že by mohl bojovat o titul. Určitě se zlepšuje, podobně jako Jari-Matti. U Daniho Sorda stále tak nějak čekám větší univerzálnost na různých površích, ale teď v Jordánsku zajel dobrý závod. Možná opět našel tu správnou rychlost."

"Jsem si jistý, že ještě přijdou rally, kde bude o vítězství bojovat celá řada jezdců, klidně pět nebo šest, což by bylo určitě zajímavé. O titulu taky není ani zdaleka rozhodnuto."
Vytisknout

Diskuze: Hirvonen chce zůstat v čele i nadále

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rosetti, Luca - Chiarcossi, Matteo

Rossetti vyhrál první den v Portugalsku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud