Rally Akropolis: Zatlačí Solbergové na Loeba?

Tomáš Musil, 31. května 2008, 23:32 Google+

Ohlasy jezdců po II. etapě Rally Acropolis: Den plný zvratů, ale ve vedení pořád stejný muž. Přes všechny problémy se drží Loeb na první příčce, za ním však číhají na svoji šanci bratři Sobergové.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally of Greece (GRC)

Rally of Greece (GRC) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sebastien Loeb [Citroen Total WRT]

"Byl to těžký den a v tom horku to nebylo lehké. Naštěstí je auto ok, ale v poslední RZ jsme nejeli úplně naplno. Na pneumatiky to bylo hodně náročné. Menší problém nastal při RZ11, nebyl jsem spokojen s nastavením auta, vypadalo to, jako by byly poškozené tlumiče. Zítra budeme opět čistit trať, tak že že nás nečeká nic lehkého."

Petter Solberg [Subaru WRT]

"Byl to neuvěřitelný den. Druhá příčka není špatná, není vůbec špatná! Od nového auta se hodně čekalo, tak že je to pro nejen pro mě, ale i pro tým a hlavně pro naše fandy velký moment. Dneska jsme jeli na jistotu bez žádného riskování. Zítra nás čeká dlouhý den a může se toho hodně stát. Můj bratr je na třetí příčce, dva bratři na podiu, to se často nevidí!"


Henning Solberg [Stobart VK M-Sport Ford WRT]

"Já jsem na třetím místě, no věřili byste tomu? Poslední RZ byla hodně vzrušující a já se jen modlil, aby to naše auto vydrželo. Byl to pro mě fantastický den, ale podmínky, které dneska panovaly, snad nemohly být horší. Potkal nás menší problém s motorem, proto jsme něco ztratili, což mi nedodalo moc sebevědomí, nicméně být na konci dne na podiu je skvělý pocit a doufám, že zítra udržíme podobné tempo až do cíle."

Mikko Hirvonen [BP Ford Abu Dhabi WRT]

"Moje pozice mohla být mnohem horší, protože takhle těžkou rally jsem nikdy nejel. Odpoledne jsem šetřil auto a pneumatiky, abychom dojeli co servisu pohromadě. Jsem přesvědčen, že zítra pojede každý opatrně a na jistotu. Cesty už snad budou v lepším stavu, ale můj cíl je udržet pozici a dojed do cíle, nikoliv útočit. Už bych nechtěl znovu poškodit auto. Zítra nás čeká jedna opravdu náročná zkouška, tak že tam pojedu obzvláště opatrně. Je to tu rok od roku náročnější, hlavně dneska to bylo těžké, proto jsem rád, že jsme na čtvrtém místě. Je to trošku jiná rally než jsem očekával, ale pořád není konec."


Urmo Aava [PH Sport-Citroen C4 WRC]


"Druhá etapa byla velmi dobrá, drželi jsme podobné tempo jako včera a podařilo se nám vyvarovat se problémům."


Matthew Wilson [Stobart VK M-Sport Ford WRT]

"Můj plán byl bez problémů dojet do cíle. Věděli jsme, že když se vyvarujeme problémům, můžeme jít pořadím nahoru. V jedné RZ měla většina jezdců problémy, tak že jsme jeli hodně, hodně opatrně, abychom si byli opravdu jisti, že nic nepoškodíme. Sice jsme měli nějaké menší problémy, ale naštěstí nás to nestálo moc času. Dneska jsme sice nebyli nejrychlejší, ale zlepšení o šest příček během šesti RZ o něčem svědčí. Opravdu to bylo skvělý den."


Daniel Sordo [Citroen Total WRT]


"Před posledním testem jsme museli vyměnit pneumatiku, abychom dojeli do servisu. Zítra se uvidí, jakou taktiku připravíme, abychom mohli získat více bodů."


Jari-Matti Latvala [BP Ford Abu Dhabi WRT]

"Ráno jsem musel odjet tři RZ bez turba, které nám odešlo. Snažil jsem se ho opravit, ale hned v zápětí zase vypadlo. Zatím to pro mě není zrovna nejlepší rally, tak že doufám, že příště v Turecku to bude mnohem lepší. Můj zítřejší cíl je zajet, co možná nejlepší časy a zvednout si tak sebevědomí před další rally. Toto je jedna z nejtěžších rally, tak že tyhle podmínky se daly čekat. Na auto i na řidiče je zde kladen obrovský nápor, protože zde lehce můžete ztratit sebevědomí a koncentraci. Zítra zkusím zajet dobré časy na zkouškách, protože některé jsou opravdu dobré a zkusím ještě trochu přitlačit jezdce přede mnou."
Vytisknout

Diskuze: Rally Akropolis: Zatlačí Solbergové na Loeba?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Gardemeister, Toni - Tuominen, Tomi

Suzuki opět v problémech

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud