Martin Prokop po první etapě čtvrtý

iM2, 14. června 2008, 07:56 Google+

Po první etapě Turecké rallye Martin Prokop s Janem Tománkem drží výbornou čtvrtou pozici v hodnocení produkčních vozů, když na vedoucího Andrease Aignera ztrácí 21.7 vteřin. Už čtvrteční podvečerní superspeciálka se Martinovi vydařila.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin

Prokop, Martin | foto: www.martinprokop.com

Sdílejte článek

Na 2,6 km dlouhém úseku zajel pátý čas mezi produkčními vozy s nepatrným odstupem na prvního v pořadí.  Svůj průjezd úvodní "erzetou" absolvoval paradoxně na mokré trati, když po odjetí WRC vozů místní organizátoři trať pokropili. Ta postupně osychala, z čehož profitovali pozdější startující. 

Na poměry světových soutěží nezvykle dlouhou páteční etapu, měřící více než 150 km, pak české duo dokončilo na slibném čtvrtém místě v PWRC. Nadějný základ do dalších dnů položili jediní čeští zástupci na startu již v úvodních kilometrech, od kterých sváděli boj ve skupince jezdců o třetí až páté místo. "Vypadá to dobře. Ráno jsme jeli opatrně, teď to bylo lepší. Hlavně jet bez chyb,“ přál si Martin po sérii dopolední rychlostních zkoušek.  

Po poslední dnešní „erzetě“ nakonec Martin přepustil své dosavadní třetí místo Němci Nittelovi, který na RZ 9 triumfoval, a do soboty tak vstoupí dvojice v barvách Jipocar Racing Teamu v závěsu za první trojicí. "Se dneškem můžeme být spokojeni. Jeli jsme raději více na jistotu a snažili se příliš neriskovat. I když se nám přihodila také jedna menší nepříjemnost, kdy jsme šli na sedmé RZ téměř mimo trať. Podařilo se nám to ale vybojovat a se štěstím vyváznout," komentuje Martin Prokop průběh první etapy a současně přidává jednu zajímavost, která se mu přihodila v ostrém tempu na jedné z rychlostních zkoušek: "Na jedné z erzet jsem musel udělat kličku, když jsem se si všiml želvy, která šla právě přes cestu." 

Posádkám znepříjemňují náročné závodní kilometry i vysoké teploty,"To vedro je nepředstavitelné. V autě jsme měli doslova saunu, v tom se pak nedá příliš jet. Při takových teplotách se  začne vůz přehřívat. Museli jsme tak pustit i topení,“ přibližuje Martin podmínky, které lze Turecku očekávat i v dalších dnech konání rally.

"Do druhé etapy půjdeme s obdobnou taktikou. Co se týká vložek, ty mají obdobný charakter jako ty dnešní," uzavírá jihlavský pilot.

 V sobotu je na programu dalších sedm měřených úseků o celkové délce 137,9 km, když úvodní z nich „Chimera 2“ startuje v 8:33h SEČ.  

Průběžné pořadí PWRC po 1.etapě:
1. Aigner/Wicha (Mits. Lancer EVO 9) 2:09:49.9 hod
2. Sandell/Axelsson (Peugeot 207 S2000) + 0.9 s
3. Nittel/Wenzel (Mits. Lancer EVO 9) + 5.0 s
4. Prokop/Tománek (Mits. Lancer EVO 9) + 21.7 s 

TZ/Jipocar Racing
www.martinprokop.com
Vytisknout

Diskuze: Martin Prokop po první etapě čtvrtý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani - Marti, Marc

Obrovská taktická bitva

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud