Martin Prokop o vyloučení z Turecké rallye

Tomáš Urban, 16. června 2008, 08:56 Google+

Po velmi slibné první polovině Turecké rallye, kdy se Martin Prokop s Janem Tománkem pohybovali v popředí klasifikace PWRC, následovalo pro české barvy zklamání z nedokončené soutěže. Před startem do závěrečné nedělní etapy byla totiž posádka ze soutěže diskvalifikována.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin

Prokop, Martin | foto: www.martinprokop.com

Sdílejte článek

Podrobnosti k sobotní etapě přidává ze svého pohledu pilot Martin Prokop: "Při přejezdu na jednu z rychlostních zkoušek se na voze vyskytla závada palivového systému, a auto se zastavilo. Oprava trvalo dlouho, a i přes plné nasazení a 70 kilometrů dlouhý přejezd jsme dorazili na start další "erzety" o 19 minut později. Tzn. že jsme tak o čtyři minuty nestihli limit. Nejdříve nám toto uznali, ale po dvou odjetých vložkách přišlo rozhodnoutí, které nás vyřadilo ze zbylých sobotních vložek." 

"Nicméně ráno jsme byli připraveni do 3.etapy odstartovat v systému Superrally. V tom, ale přišla zpráva o našem vyloučení za cizí pomoc na přejezdu za vložkou. Zarážející byl pro mě ale způsob jakým sportovní komisaři o našem osudu rozhodli. A to bez jakýchkoliv podložených důkazů," neskrývá své rozladění Martin.  Zajížděné časy ve srovnání s konkurencí mohou před dalšími starty naplňovat Jipocar Racing Team optimismem přesto převládá u teamu zřetelné zklamání.

"Je to velmi nepříjemné v tom, že vidíme  potenciál, ale pořád nás něco sráží na zem. To vše je hodně náročné na psychiku celého teamu.. Z velké části jde i o smůlu, kterou nemůžeme příliš ovlivnit. V přípravě děláme pro úspěch vše. Půjdeme dál, věci budeme řešit. Snad nám pauza, která nás teď čeká, pomůže se chytit," doufá Martin Prokop.  Šestitýdenní pauzu v kolotoči mistrovství světa, která po startu v Turecku na posádky čeká, vyplní Jipocar Racing Team startem v Estonsku. Ten poslouží především jako příprava a test na Finskou rallye. "V půlce července pojedeme s C2 závod v Estonsku. Jedná se o soutěž místního mistrovství," prozrazuje jihlavský pilot.
 

TZ/Jipocar Racing www.martinprokop.com

Vytisknout

Diskuze: Martin Prokop o vyloučení z Turecké rallye

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Wilson, Matthew

Wilson: Jeden z nej výkonů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud