Rally Bohemia, to je dáma v nejlepších letech

Pavel Janega, 3. července 2008, 20:48 Google+

Letos oslaví své pětatřicáté narozeniny. Stále se drží na výsluní českých soutěží, o čemž svědčí její dřívější zařazení do Mistroství Evropy. Dnes se jezdí jako součást FIA Evropského poháru v rally – zóna střed a může se pochlubit i nejvyšším koeficientem 10.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin

Prokop, Martin | foto: www.martinprokop.com

Sdílejte článek

Prakticky po celou svou bohatou historii je věrna své rodné Mladé Boleslavi. Bodejť by ne, když je toto město kolébkou automobilového sportu v Čechách. Na Bohemce se během třech desítek let vystřídalo více než čtyři tisíce posádek bojujících o zisk u nás jednoho z nejcennějších vavřínů. Jen pár vyvoleným bylo dopřáno ochutnat slast vítězství a ještě menší počet jezdců ochutnal tuto slast vícekrát. Z nich se pak stávaly legendy. Rally Bohemia je o neustále přípravě několika tisíc pořadatelů, kteří pečlivě připravují tuto noblesní dámu k dalším a dalším legendárním krůčkům. Není se co divit, že se na soutěž rok co rok vydávají fanoušci z okolních států a dokonce i z britských ostrovů nebo severských zemí.

Minulý ročník s sebou přinesl velkolepý souboj dvou dravců a to zlatého Romana Kresty a stříbrného Václava Pecha jr.. Své závodnické náčiní v podobě Fiatu Grande Punta S2000 představil také mladý Nor Brynildsen, jehož navigoval jeden z nejzkušenějších navigátorů současnosti Denis Giraudet. K hrdinům loňského ročníku lze ještě zařadit Jana Votavu s navigátorkou Zuzanou Chvojkovou. Předvedli bezchybnou jízdu, bohužel defekt na poslední rychlostní zkoušce připravil tuto dvojici o zasloužené čtvrté místo.

Co přinese letošek? Můžeme čekat plně našlápnuté startovní pole honosící se hvězdami typu Pech, Kresta nebo Triner. Nebude chybět ani speciál MG S 2000 Sport, který startoval před týdnem na belgické Ypres Westhoek Rally. Tak na koho si vsadíte?

Vytisknout

Diskuze: Rally Bohemia, to je dáma v nejlepších letech

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Urban, Pavel

Exkluzivní rozhovor: Pavel Urban - Fabia TDi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud