Vítězem Rally Bohemia Roman Kresta

Marek Šteigr, 5. července 2008, 16:38 Google+

Vítězem jubilejního pětatřicátého ročníku Rally Bohemia se stala posádka Roman Kresta – Petr Gross na voze Mitsubishi Lancer EVO IX. Jejich největší soupeř Václav Pech musel ze soutěže předčasně odstoupit, když se mu na testu číslo třináct odporoučela převodovka.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: www.rallybohemia.cz

Sdílejte článek

Roman Kresta si tak v poslední zkoušce pohlídal s jistotou vedení a zvítězil po šesté v Rally Bohemia. Po třech vítězstvích s Octavií WRC, jednom s Peugeotem 206 WRC a loňském vítězství s Mitsubishi, tak letos na svůj účet připsal další skalp z této soutěže.

Na druhém místě dojel po celou dobu velmi jistě jedoucí Pavel Valoušk. Jeho ztráta na Krestu činí tři minuty a osmnáct vteřin. Jak sám Valda dnes přiznal, po delší závodnické pauze neměl nárok na udržení tempa Kresty s Pechem a tak se soustředil na boj o třetí příčku. Odstoupení Pecha mu však zajistilo místo druhé.

Na třetím místě finišoval Míra Tarabus a připsal si tak svůj zatím zřejmě nejlepší a nejcenější výsledek v dosavadní kariéře. Nutno podotknout že k tomuto výsledku mu dopomohly problémy soupeřů, ale na to se historie ptát nebude…

Ještě před posledním testem byl na čtvrtém místě Jarek Orsák. Poslední zkoušku s číslem čtrnáct však jel na blinkry a nakonec skončil v příkopě. Do cíle sice dojel, ale propadl se až do druhé desítky konečného pořadí. Na čtvrtém místě nakonec tedy skončil Karel Trojan. Jistý výkon znamenal páté místo v cíli pro Štajfa. Ten bude určitě s výsledkem nakonec spokojen. Uvidíme co řekne ke svému výkonu.

Za zmínku stojí jistě ještě deváté místo Jana Šlehofera, který se stal s vozem Fiat Punto S1600 zároveň nejrychlejším jezdcem na voze s jednou poháněnou nápravou.

K odstoupivším posádkám se nakonec určitě nerad přidal Roman Odložilík, kterého před posledním testem zradilo řízení jeo Peugeotu 207 S2000.

Tolik v krátkosti výsledky. Celkové obsáhlejší shrnutí letošní Rally Bohemia i s fotkami našich fotografů Vám přineseme nejpozději v úterý.

Vytisknout

Diskuze: Vítězem Rally Bohemia Roman Kresta

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia: Ohlasy jezdců po RZ9

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud