Štěpána Vojtěcha láká start na Barum rallye

Tomáš Urban, 22. července 2008, 17:10 Google+

V rámci akce „BFGoodrich Drivers Team“ by se Štěpán Vojtěch rád vrátil opět k rallye. Na Barum rallye, pro kterou je tento projekt vypsán by tak mohl zúročit bohaté zkušenosti nabyté náročnými starty v mistrovství světa a představit se tak po odmlce českým fanouškům.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vojtěch, Štěpán

Vojtěch, Štěpán | foto: OMV Bixxol Rally team CZ

Sdílejte článek

Velkým lákadlem je také poměření se s českou  špičkou. Prozatím posledním odjetým závodem byla pro Štěpána na sklonku roku 2007 Britská rallye, kterou absolvoval v rámci světového šampionátu produkčních vozů. Od stávající sezóny se účastní přední série okruhových závodů GT, kde si v posledním závodu v nizozemském Assenu dojel pro 3.místo v kategorii  GT Masters. Výzvu v podobě startu na Barum rallye by ale liberecký pilot přijal:

„Rallye mě samozřejmě láká, je to srdeční záležitost. Rádi bychom se ukázali i všem našim fanouškům, kteří nás podporovali, i když jsme poslední dobou startovali převážně v zahraniči.  Dalším z důvodů proč jsem se do projektu BFGoodrich Drivers Team přihlásil je i fakt, že jsem se o něm bavil s lidmi z Peugeot Sport. Jedná  se o velmi zajímavý projekt, který nabízí příležitost startovat se špičkovou technikou specifikace S2000, na kterou budou všichni v budoucnu sázet. Zajímá nás také jak bychom byli schopni s tímto vozem obstát.  Tím, že jde o závod  seriálu IRC, sejde se i velmi dobrá  konkurence. Před opuštěním  českého mistrovství jsme se pohybovali v popředí, těžko říct, kam by mohly sahat naše ambice nyní. Věřím, že bychom mohli opět bojovat o špici.“

„Nicméně co se týká našich šancí vůbec v projektu uspět, ty je těžké odhadovat. Třeba „Valda“ je silný protihráč, což potvrzuje svými výkony v českém mistrovství. Myslím, že my máme ale fanouškům také co nabídnout. Něco jsme již dokázali v českém mistrovství, ale získali i zkušenosti na mezinárodní scéně. Byla by chyba se o tuto možnost alespoň nepokusit,“
  přemítá nad svými ambicemi zajistit si pro letošní Barum rallye místo v týmu Kronos Racing, liberecký pilot. 

Pokud by možnost startu vyšla, navázal by Štěpán opět na  spolupráci se svým dlouholetým navigátorem Michalem Ernstem. „V případě, že by se náš start podařil, byl bych opravdu nadšený. Musím se přiznat, že mi to chybí. Během startů v mistrovství světa jsme určitě rychlost neztratili a tohle by v případě úspěchu mohlo znamenat třeba i náš společný návrat k rallye,“  je přesvědčený Michal.

TZ /Jaroslav Kulenda | Project Manager | Event Concept,
Vytisknout

Diskuze: Štěpána Vojtěcha láká start na Barum rallye

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Švajda, Pavel

Pavel Švajda se zotavuje

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud