Hirvonen: Doma chci vyhrát!

iM2, 22. července 2008, 19:12 Google+

Mikko Hirvonen slíbil, že se během druhé poloviny sezóny pokusí všemi svými možnostmi zabránit Loebovi v získání pátého titulu mistra světa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Hirvonen je v současné době na prvním místě v celkovém hodnocení jezdců, když má na svého největšího rivala Loeba náskok tří bodů. Do vedení se dostal po Rally of Turkey, ve které se mu podařilo získat double společně se svým kolegou Latvalou.

Mikkovi myšlenky se v současné době obracejí k druhé polovině sezóny a sám jezdec je optimistický ohledně svých šancí: „Byla to fantastická první polovina roku. Zatím jsme ve vedení a myslím, že to bude vzrušující souboj i v druhé polovině. Je to 50:50, může se stát cokoliv. Ve zbytku sezóny nás čekají čtyři šotolinové podniky a já vím, že v nich budu silný. Vše bude záležet na asfaltových soutěžích, když se mi povede i tam, budu mít dobrou šanci získat titul. Bude to ovšem velice těžké. Seb je v posledních dvou až třech sezónách na asfaltu neporazitelný. My ovšem moc dobře víme, co máme dělat: Jet na maximum,“ předpovídá Mikko.

Na otázku, jestli očekával, že bude na těchto pozicích v polovině sezóny, Mikko připustil, že si myslel, že by se to mohlo podařit, ale rozhodně to nebude jednoduché! „Myslel jsem si, že když vše půjde podle plánu, tak budeme mít šanci bojovat s Loebem. Vše perfektně nešlo, ale i on měl nějaké problémy,“ říká Mikko.

„Myslím, že jsme byli dostatečně konzistentní, což nám umožnilo získávat body ve všech soutěžích, proto vedeme. Oba vozy, jak Focus, tak C4, jsou velice spolehlivá auta. To je ten důvod, proč jsme si tak blízko v tabulce jezdců. V žádné soutěži nás vůz nezpomaloval, to je také v současné době jeden z klíčů k úspěchu.“

Světový šampionát se přesouvá do Finska a domácí jezdce ve vedení šampionátu se bude chtít určitě vytáhnout. Rozhodně se Mikko pokusí dokončit lépe než vloni, když dojel za svým tehdejším týmovým kolego Marcusem Grönholmem na druhé pozici. „Už se tam nemůžu dočkat, poprvé v životě jedu na domácí rally jako vedoucí jezdec pořadí MS. Doma chci vyhrát. Bylo by to poprvé. Pokusím se Seba udržet za zády a zvýšit tak svůj náskok, to by bylo fantastické.“
Vytisknout

Diskuze: Hirvonen: Doma chci vyhrát!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Vojtěch, Štěpán

Štěpána Vojtěcha láká start na Barum rallye

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud