Jakub Urban zvítězil na Kopné

Tomáš Urban, 25. července 2008, 09:15 Google+

Jakub Urban přestoupil z poháru mládeže mezi sprintery. Svůj debut ve sprintovém mistrovství si připravil na Rallyprint Kopná.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Urban, Jakub - Švec, Jiří

Urban, Jakub - Švec, Jiří | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V pátek proběhly přejímky a vše se chystalo na sobotní náročný závod. Panovala dobrá nálada. Ve třídě byla převzata čtyři vozidla.

Při startu měl problémy Aleš Čevela s elektrikou své Toyoty Yaris a odstoupil. Jakub začal velmi opatrně, když si zvykal na novou převodovku svého Pola a nového spolujezdce.

Vše fungovalo bezchybně, na vedoucího třídy Ušelu ztrácel jen deset vteřin. Co k tomu říká jezdec? „První sekci jsme začali opatrně, zvykal jsem si na řazení a taky na brzdy. Myslím, že to bylo vidět i na dosažených časech,“.  Druhou sekci už Jakub lehce zatáhl a dostal se do čela třídy. V závěru soutěže mu však ubyl hlavní soupeř. Ušela musel v sedmé rychlostní zkoušce odstoupil. Jakub si tak mohl jet v poklidu pro první vítězství ve třídě. Ale …



Pak přišla devátá osudová RZ. Necháme ji nejprve popsat spolujezdce Jirku Švece: „Celou druhou sekci jsme se blížili k vytouženému cíli, tedy k tomu na náměstí ve Slušovicích i k tomu našemu, kterým bylo dovézt auto v pořádku do cíle. Bohužel jsme v poslední deváté erzetě ve známém vracáku v Trnavě trefili vnitřní obrubník a zaparkovali v poloze "netopýr" koly nahoru. Mám tak za sebou první "boudu" a pevně doufám, že na dlouhou dobu i poslední... I přes tuto nepříjemnou událost se nám nakonec podařilo soutěž dokončit a zvítězit ve třídě N1“.

Jak vypadá taková bouda z pohledu jezdce, to říká Jakub Urban: „Poslední RZ, už jsem nás viděl v cíli a nějak sem se nesoustředil, do zatáčky jsem nasadil pozdě a málo a když jsem viděl, že nám to nevychází, zatáhl jsem za ručku, jenže na kostkách se to urvalo víc než jsem čekal a levým předním kolem jsme škrtli o obrubník a bylo to.....nejradši bych se v tu chvíli neviděl... “.



Jaké je tedy celkové hodnocení rallysprintu Kopná, na to se ptáme opět Jirky Švece: „Soutěž se nám líbila, navíc jsme při našem premiérovém společném startu dosáhli i premiérového vítězství. To pro nás však mělo vzhledem ke zmíněné chybě a škodám na voze dost hořkou příchuť.  Velký dík bych rád na tomto místě vyjádřil všem divákům, kteří nás obrátili zpět na kola a navíc nám do vozu hodili i rozpis a především jízdní výkaz, které vypadly rozbitým oknem ven. Jen díky nim jsme tak mohli přejet cílovou rampu. Ještě jednou díky moc všem !!!"

Škody na autě jsou docela velké. Nyní se Polo nachází v lakovně a celý tým pracuje naplno tak, aby Jakub a Jirka mohli sbírat další úspěchy už při Cebia Rally Pelhřimov 1.-.2. srpna 2008.

Posádku podporují firmy FILTR ZEOS s.r.o., MONTS s.r.o., KOVOLAK PROFI s.r.o., Autoopravna ZÁKOUTSKÝ a VITAMÍN - velkoobchod elektro. Mediální podporu zajišťuje internetový portál RALLYZONE.CZ.

Text: Tomáš Urban
Foto: Rallyzone.cz / Tomáš Urban
Vytisknout

Diskuze: Jakub Urban zvítězil na Kopné

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Kronos Racing

BFGoodrich Driver už zná svého českého vítěze

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud