Jedeme do Prachatic

Tomáš Urban, 13. srpna 2008, 14:09 Google+

Sezóna sprintů má v srpnu opravu nabitý kalendář. Už tento víkend startuje posádka Královehradeckého rally klubu Jakub Urban - Jiří Švec v Prachaticích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Urban, Jakub - Švec, Jiří

Urban, Jakub - Švec, Jiří | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

V Pelhřimově provázely vůz této hradecké posádky technické problémy. Co následovalo v dílně královehradeckého rally klubu říká Jakub Urban: "Dnes jsme dali všechno dohromady, vyměnili jsme všechny vzpěry a držáky motoru a převodovky za nové a dobře zavařené. Teď snad už konečně dojedeme bez potíží, "

Ve sprintech je tato posádka na druhém místě v kategorii N1, tudíž je třeba opět zajet nějaký dobrý výsledek. Loni už Jakub v Prachaticích startoval, bude znalost tratí trochu výhodou? „ Vzpomínám si na nějaké lesní úseky, poměrně hodně technické, ale nevím přesně co se změnilo, hlavně se chceme pěkně svézt a dojet, což je pro nás důležité, výsledek až tak roli nehraje,“ říká Jakub



Srpen je letos hodně teplý, posádky musí zvládnou v autě velké vedro, jak zvládá vedro z místa spolujezdce Jiří Švec? „Horko je v autě někdy opravdu slušné. Každopádně si myslím, že pro spolujezdce je vedro v autě o trošku snesitelnější, protože nemusí "kroutit" volantem a jen "si čte" a veze se, což je přeci jenom fyzicky o něco méně namáhavá činnost:-) O to větší horko mu pak je, když vidí, že ho pilot veze jiným směrem, než který mu krátce předtím "doporučil" Ne nadarmo se pak o místě spolujezdce mluví jako o "horkém sedadle", říká se smíchem Jirka a pokračuje: „Také se nám do auta dostává prach, takže mám občas díky brýlím „vlčí mlhu“. Jakub je z autokrosu na tohle zvyklý, jak na horko tak na prach. Co se ale týče Prachatic, tak tam to spíše vypadá na přeháňky a vodu. Vzhledem k tomu, že nám nějak netěsní dveře, tak místo obvyklého krému na opalování budeme vozit v autě kýbl s hadrem na vysoušení potopy, „ Z předchozího je jasné, že celá posádka je maximálně natěšená, kdy důležité bude pěkné svezení, o které jde především.

Startovat měla startovat i červená Fabia RS s Pavlem Urbanem za volantem, ale na voze ještě chybí vyladit nějaké drobnosti po „poruše“ na Bohemii, takže start nedoladěného vozu by byl zbytečný.

VW Polo posádky Jakub Urban – Jiří Švec má číslo v seznamu přihlášených 117, jelikož přhláška dorazila na poslední chvíli.

Posádku podporují firmy FILTR ZEOS s.r.o., MONTS s.r.o., KOVOLAK PROFI s.r.o., Autoopravna ZÁKOUTSKÝ a VITAMÍN - velkoobchod elektro. Mediální podporu zajišťuje internetový portál RALLYZONE.CZ.

Vytisknout

Diskuze: Jedeme do Prachatic

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Vouilloz, Nicolas - Klinger, Nicolas

Nicolas Vouilloz

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud