Těžká havárie Galliho, vede Loeb

iM2, 15. srpna 2008, 20:41 Google+

NĚMECKÁ RALLY PO PRVNÍ ETAPĚ: V Německu se během páteční etapy tradičně nejlépe adaptoval Seb Loeb. Druhý a třetí v pořadí, tedy Hirvonen a Sordo ovšem nejsou nikterak daleko.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Německá rally se již tradičně jezdí ve vinicích a přilehlém okolí města Trier. Je již obvyklou metou Francouze Loeba, který zde vyhrál zatím všechny podniky v rámci mistrovství světa. Dnes bylo na programu celkem 6 rychlostních zkoušek. Na prvním místě není žádné překvapující jméno.

Hned první RZ dnešního dne opanovaly oba Citroëny v pořadí Loeb, pak Sordo. Ovšem opravdu velice těsně za Sordem se usadil Hirvonen. Jeho odstup byl pouhých 0,1s. Čtvrtý byl asfaltový specialista Duval, který zde startuje se speciálním designem vozu Stobarth.

V 10:26 startovala druhá RZ dnešního dne. Žádné překvapení se nekonalo, vyhrál ji opět Loeb, kterého následoval Sordo. Hirvonen opět nebyl daleko. Díky lepšímu času na této zkoušce (Grafschaft Veldenz 1) se měnilo průběžné pořadí WRCček v první desítce hned dvakrát. Svoje pozice si prohodili jezdci Subaru, když Solberg se dostal před Atkinsona na pátou příčku. Druhá změna byla u Stobarthu. Starší z bratrů Solbergů se dostal před týmového kolegu Galliho.

Na RZ 3 se povedlo Hirvonenovi i Duvalovi zajet lepší čas než Dani Sordo. Na vítěze této zkoušky to opět nestačilo. Mikkovi to ovšem stačilo na průběžné druhé místo. Z vítězství se mohl opět radovat takřka domácí (jeho rodiště ve Francii není až tak daleko od místa konání německé rally) Loeb. Pozice si opět prohodili u Subaru. Pořadím výše se postupně prokousával i Andersson (11. místo), když během úvodních dvou zkoušek předjel týmového kolegu Gardemeistera i mladíka Mikkelsena.

Čtvrtá rychlostní zkouška dnešního dne byla poslední, která se odjela v celém rozsahu. Dani Sordo se zde opět posunul před Mikka Hirvonena, ale jen o jednu vteřinu. Vyhrál zde opět Sebastien. Pozice si dnes již potřetí prohodili jezdci od Subaru. Petter figuroval tedy na 5. místě a Chris byl 6. Galli se posunul zpět před Henninga a vrátil mu tak jeho předjetí z RZ 2. Pozice si prohodili i jezdci Suzuki, Andersson klesl na 12. místo, Gardemeister se naopak posunul na 11. příčku.

RZ 6 byla zastavena po poměrně tvrdé nehodě Galliho, který zůstal i se spolujezdcem zaklíněn ve svém voze. S časem se zde utkalo tedy jen 12 jezdců. Galli byl převezen do nemocnice. Měl by snad být zdráv. Vyhrát nemohl nikdo jiný než Loeb, i když Hirvonen ztratil pouhou desetinku sekundy.

O RZ 7 jsme informovali zde. Tak jen krátce shrneme, že tuto zkoušku odjeli kvůli velkému množství fanoušků na nebezpečných místech jen první tři jezdci, tedy Loeb, Hirvonen a Atkinson. Připomeneme, že první den se do zkoušek startuje podle aktuálního vývoje v šampionátu, další dny se pak jede podle umístění z předchozího dne.
Vytisknout

Diskuze: Těžká havárie Galliho, vede Loeb

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Deutschland (GER)

RZ 6 zastavena a zrušena

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud