Hirvonen zdrcen porážkou

Tomáš Musil, 1. září 2008, 11:56 Google+

Mikko Hirvonen dokončil Novozélandskou rally na třetím místě, přesto jen těžko skrývá zklamání, vítězství mu totiž prošlo mezi prsty.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Po druhé etapě měl možná největší šanci na vítězství, což se v neděli potvrdilo a tři RZ před cílem vedl. Jenže pak přišel defekt a rázem bylo pryč nejen vítězství, ale i druhé místo. Navíc i týmový kolega Latvala chyboval a vítězství tak spadlo do klína Loebovi, ten má nyní v čele šampionátu náskok osmi bodů.

"Když jsem zahlédl, že Jari-Matti má problémy, věděl jsem, že musím dojet do cíle. Bohužel však necelých 9km před cílem RZ nás postihl defekt pravé zadní pneumatiky. V tu chvíli jsem vůbec neměl tušení, jak a kde se to mohlo stát. Kilometr před cílem jsem pak dostal hodiny a poškodil jsem přední nárazník. Prostě už to horší být nemohlo."


“Je to pro mě jedno z největších zklamání v kariéře, ale prostě takový je sport. Myslel jsem si, že stačí jet normálním tempem a mohu zvítězit, ale nakonec jsme vítězství darovali Sebastienovi. Bohužel jsem na něj ztratil další body v šampionátu, ale nic není nemožné a rozhodně se nevzdávám.“

Hirvonen nyní ztrácí osm bodů na vedoucího Loeba, přitom do konce zbývají čtyři soutěže. Dvě na šotolině, dvě na asfaltu.

“Osm bodů není zrovna málo a bude obtížné tuto ztrátu dohnat. O to větší je to škoda, protože jsme to měli dobře rozjeté. Ale řídím se heslem, co tě nezabije, to tě posílí. Z této rally si odnáším jednu pozitivní věc, nyní už totiž vím, že můžu vyhrávat šotolinové soutěže.”
Vytisknout

Diskuze: Hirvonen zdrcen porážkou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loga

Highlights video z Rally New Zealand 2008

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud