AZ Pneu Rally Jeseníky se hlásí o slovo

Tomáš Urban, 20. září 2008, 22:43 Google+

Za dva týdny odstartuje předposlední podnik devítidilného seriálu MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally, kterým bude II. AZ pneu Rally Jeseníky ve Šternberku (3. – 4. října 2008).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Orsák, Jaroslav

Orsák, Jaroslav | foto: Roman Hanák, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pořadatelé z AMK ECCE HOMO Šternberk připravili podobně jako v loňském roce náročnou rally v tradičním podzimním termínu v podhůří Jeseníků. Trať měří celkem 352 km a obsahuje 9 rychlostních zkoušek na třech úsecích v celkové délce 82 km.

Vedle rallysprintového šampionátu se započítávají Jeseníky do K4 Poháru České republiky v rally, dále se jedou jako volný závod v rally historických automobilů, Mistrovství České republiky juniorů, Dámský pohár a Pohár mládeže v rally.

Agilní pořadatelé ze Šternberku úspěšně obnovili v loňském roce tradicí Rally Jeseníků, známé automobilové soutěže ze sedmdesátých a osmdesátých let. Rally má centrum opět ve Šternberku, kde soutěžní týmy naleznou veškeré zázemí. Ředitelství soutěže najde azyl v prostorách gymnázia na šternberském Horním náměstí. V pátečním ránu v prostorách Městského kulturního centra proběhne registrace posádek a předání itineráře soutěžícím. Administrativní a technická přejímka se uskuteční v odpoledních hodinách od 14 do 18:30 hodin v prostorách servisního areálu, který bude opět umístěn v rozlehlých prostorách bývalého areálu vojenského útvaru ve Šternberku.

Samotná rally je na programu v sobotu 4. října, start rally proběhne v 8 hodin ráno z Hlavního náměstí ve Šternberku. První posádka se objeví na cílové rampě v 17:36 hodin. Pořadatelé očekávají na startu přes osmdesát posádek, které budou bojovat o mistrovské body v rámci šampionátů rallysprintu nebo poháru. Na seznamu přihlášených se objeví i vozy specifikace WRC nebo progresivně se rozvíjející kategorie Super 2000.

Pořadatelé připravili pro diváky na jednotlivých rychlostních zkouškách celkem 6 diváckých míst. Jejich přesný popis a fota najdete v oficiálním programu, který bude k dostání na prodejních místech v okolí Šternberka. Již nyní se posádky a fandové rallysprintu mohou těšit na atraktivní místa na trati AZ pneu Rally Jeseníky jako je například technický průjezd s řadou vracáků v obci Dalov, atraktivní serpentiny nad obcí Dolní Žleb, průjezd obcí Jívová nebo zajímavá pasáž v obci Hraničné Petrovice. Novinkou letošního ročníku je rychlostní zkouška Tvrdkov, která se jede s nesmírně náročnou závěrečnou pasáží ve sjezdu nad obcí Břevenec. Tento úsek se z části jel při Valašské rally, jenž před pěti lety zavítala až do Jeseníků

Všechny základní dokumenty k rally- zvláštní ustanovení, přihláška, časový harmonogram a další potřebné údaje najdete na internetové stránce www.rally-jeseniky.cz. Uzávěrka přihlášek pro soutěžící je stanovena na začátek příštího týdne. Další zprávy najdete v nejbližší době v tiskových informacích nebo na uvedené webové stránce.

TZ/ AZ Pneu Rally Jeseníky / Roman ORDELT
Vytisknout

Diskuze: AZ Pneu Rally Jeseníky se hlásí o slovo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loga

Fuchs Oil Rally Příbram: Pech zvítězil

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud