Hirvonen: Díky parťáku

Tomáš Musil, 6. října 2008, 18:57 Google+

Téměř celou rally si držel Mikko Hirvonen čtvrtou příčku za suverénními Citroeny a týmovým kolegou Duvalem, ten ale na rozdíl od Hirvonena nebojuje o titul. A tak přišla na řadu týmová režie.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Duval vstupoval do rally s úkolem zastavit nebo minimálně obrat o body Citroen. Jakmile ale samotná rally odstartovala, bylo jasné, že Citroen si jede svoji vlastní soutěž. Fordy se tak držely alespoň v těsnější blízkosti a s minimálním rozdílem mezi sebou v pořadí Duval, Hirvonen. Bylo ale jasné, že jak se bude rally blížit ke konci, Duval bude muset pustit Hirvonena před sebe, aby si udržel šanci na titul. Tak se také stalo a v předposlední RZ se pořadí prohodilo. Za třetí příčku tedy Hirvonen musí poděkovat Duvalovi.

"Musím přiznat, že takhle jsem si podium vybojovat nechtěl a velké díky patří Francoisovi. Ukázal, že je opravdovým týmovým kolegou a pomohl mi získat další body. Ke konci se mi dařilo najít ten správný rytmus a po celý víkend jsem se zase něco přiučil o jízdě na tomto povrchu. V pátek a sobotu jsem tlačil až moc, auto se navíc poměrně dost přetáčelo. Když pak najíždíte do zatáčky moc rychle, stane se vám to, co i mně, tedy že ztratíte hodně času kvůli tomu, že jste moc rychlí."

"Citroen bude na Korsice hodně silný. Já ale sám raději nic nečekám, protože i po testování před Katalánskem jsem byl nadšený a vidíte sami, jak to dopadlo. Doufám však, že se mi na Korsice bude dařit lépe a zkusím ještě zabojovat."
Vytisknout

Diskuze: Hirvonen: Díky parťáku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Orsák, Jaroslav - Vajík, Karel

Košice rozhodnú o tituloch

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud