Skokani Solberg a Hirvonen

iM2, 9. května 2009, 11:10 Google+

SERIÁL O NEJOBLÍBENĚJŠÍCH RZ VE WRC; Na této zkoušce je místo, kde se vozy rok co rok vznášení do vzduchu a vydrží v něm neuvěřitelných 50 metrů. Ze všech rychlých finských zkoušek je tahle tou nejrychlejší. Jedná se o zkoušku se jménem Ouninpohja. Colin McRae ji dal přízvisko dostihová. Mikko Hirvonen a Petter Solberg ji zbožňují.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

V roce 2004 musel Petter Solberg se svým Subaru Impreza WRC z finské soutěže odstoupit, pro další den využil pravidla SuperRally. Zdravě naštván se postavil na start Ouninpohji a zajel takový čas, který nemá obdoby. Zatím nebyl překonán! „I kvůli tomu, že zde pořád držím ten rekord, musím říct, že Ouninpohja je nejlepší zkouška v MS,“ říká Petter.


„Je zde všechno. Je to ďábelská zkouška. Když jedete tuto zkoušku, tak nesmíte přemýšlet. Musíte se zabrat do sebe, jedete ve svém vlastním světě a posloucháte poznámky. Absolutně nic jiného nevnímáte. Když tuto neuvěřitelnou zkoušku překonáte, tak máte na konci nepopsatelný pocit,“ říká Petter Solberg.

 

Petter Solberg ve Finsku v roce 2007

Všichni jezdci rally mají rádi životní styl “na hraně“, a také tak žijí. Ale na 33 kilometrové zkoušce je to jen a jen lepší. Když se zeptáte Hirvonena, jaká zkouška se nejvíce líbí jemu, odpoví: „Opravdu na to mám odpovídat? Je to Ouninpohja.“


„Je to děsivé. Můžu vám říci jen, že je to neuvěřitelné. Je tady hodně míst, na kterých byste nevěřili, že se dá s autem jet tak rychle. Je tady také hodně míst, kde se bojíte. Ale to je to, o čem je být rallovým jezdcem. Pumpuje vám to adrenalin do žil. Vždycky si to opravdu užívám. Je to jednoznačně moje nejoblíbenější zkouška,“ říká Mikko.

 

 

Mikko ve Finsku v roce 2007


„Je opravdu škoda, že letos Ouninpohju nepojedeme, ale pro letošek budou ve Finsku jiné zkoušky. Můžu vám říci, že budou ještě lepší než Ouninpohja.“

Vytisknout

Diskuze: Skokani Solberg a Hirvonen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

O osudu Fabie rozhodnou nová pravidla

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud