Prost bude mít u Renaultu spíše prestižní post, dočká se i Vasseur?

Prost by měl mít v týmu Renaultu pozici jakéhosi ambasadora

Prost by měl mít v týmu Renaultu pozici jakéhosi ambasadora | foto: FIA

Blíží se den, kdy to všechno vypukne. Do Melbourne už nám mnoho času nechybí, měřeno optikou komplexní, proto se ladí poslední detaily, připravují vozy - a rozdávají funkce. Nejinak tomu je i u Renaultu.

V týmech doslova bují ředitelské funkce, mnohdy je i složité je rozlišit. Je ale jasné, že čím větší tým, tím je třeba mít více odpovědných pracovníků. A tak jsou podle zdrojů blízkých automobilce Renault do pozice vedoucích ředitelů pasováni Jerome Stoll, Cyril Abiteboul, Thierry Bolloré a Patrice Ratti.

Post závodního inženýra by měl podle francouzských médií převzít Frederic Vasseur, zakladatel týmu ART GP2 (společně s Nicholasem Todtem, synem současného prezidenta FIA Jeana Todta) a jeho nynější ředitel. Pod jeho křídly v uplynulé sezóně působil Stoffel Vandoorne, jenž také s převahou získal titul šampiona. Týmový kolega Japonec Nobuharu Macušita byl podstatně méně úspěšný, jeho jméno najdeme na deváté příčce konečného hodnocení GP2.

Na dalších postech francouzského týmu se sídlem v Enstone najdeme na technických postech Boba Bella, Nicka Chestera, Alana Permanea a Rémi Taffina, zatímco čtyřnásobný šampion F1 Alain Prost bude mít spíše prestižně diplomatickou pozici, ačkoliv se u jeho osoby spekulovalo, zda nebude šéfem staronového francouzského týmu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu