Co se stalo s Rosbergovou trofejí? Obhájce titulu odhalil její osud

Nico Rosberg má i jako muž v domácnosti nabitý program

Nico Rosberg má i jako muž v domácnosti nabitý program | foto: Nico Rosberg

Pokud se stanete mistrem světa po jednom z nejdramatičtějších soubojů, který skutečně trval do posledních metrů závěrečné Grand Prix celé sezóny, dá se čekat, že si budete odměnu v podobě trofeje patřičně hýčkat.

Akce F1 Live London, která proběhla ve středečním podvečeru, přinesla i jedno poměrně velké překvapení. Momentální obhájce titulu mistra světa F1 Nico Rosberg (ačkoliv už se vzdal závodní kariéry) na zmíněné roadshow přiznal, že ohledně trofeje vyvedené ve zlatě a stříbře, ozdobené vyrytými podpisy všech předchozích šampionů, prožil několik velmi napjatých dní.

"Byla to pro mě opravdu hodně zvláštní doba, protože jsem o ni měl skutečně velký strach. Nedávno jsme ji poslali do Goodwoodu - pochopitelně s patřičným bezpečnostním opatřením - a ona se přesto ztratila. Nevěděl jsem o ni pět dní! Přitom pro mě tolik znamenala. Byly to skutečně velice těžké dny, ale už je to pryč. Byla ztracena, zatoulala se na poště. Teď už je všechno v pořádku, takže jsem opravdu šťastný," vysvětlil Rosberg situaci, která ho opravdu stála hodně nervů.

Trofej putovala na tradiční svátek motoristického sportu Festival of Speed v Goodwoodu, kde mohou diváci už po několik let vídat historické vozy Formule 1, od těch veleúspěšných až po úplné "konstruktérské potraty", jak se o nepovedených vozech občas mluví. 

img-responsive

Nico Rosberg prožil několik mučivých dní nejistoty | foto: Daimler AG

Nico Rosberg už nemá povinnosti jako závodní pilot, protože bezprostředně po získání titulu mistra světa se spontánně rozhodl ukončit svou závodní kariéru. Ovšem v měsíci "oslav", jak nazval červenec, má opravdu hodně nabitý kalendář.

"Diář mám opravdu plný, nevím, kam dříve skočit. Musím na svém seznamu neustále pracovat. V pátek například jedu na dvorce ve Wimbledonu, v neděli na Grand Prix Velké Británie, než se vydám do amerického Silicon Valley - tato cesta bude mít inspirativní charakter," poodhalil své plány Rosberg.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu