Richard Nesvadba opět ve velkém autě na Bohemii

Tomáš Urban, 27. června 2011, 20:18 Google+

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Na Rally Hustopeče jsme opět mohli vidět na místě spolujezdce dlouholetého navigátora Richarda Nesvadbu. Jak k tomu došlo si přečtěte v rozhovoru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
nesvadba, richard

nesvadba, richard | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Tento spolujezdec, původem z rallyového města Zlín navigoval spoustu jezdců. Debutoval v roce 1998 na Rally Sever Akuma Zákupy. Jezdil s Vlastimilem Brůzlem ve Felicii Kit Car a nejdéle s Františkem Pilkou. Rok strávil vedle Karla Trojana v Octavii WRC. Letošní sezónu zahájil vedle Patrika Rujbra, který brázdí tratě nejen české s Mitsubishi Lancer EVO X v zelenobílých barvách. Pak jej také mohli vidět na sedadle spolujezdce v Hondě vedle Martina Špaňhela. 

Richar jel s Patrikem první závod v Hustopečích, ale s Lancerem EVO IX protože Patrikův vůz nebyl po havárii v Topoľčanech ještě opraven. Nevedli si vůbec špatně. Jak začala letošní sezóna už nám poví Richad osobně.

Rally Hustopeče - nový jezdec, opět velké auto a zkušený Richad Nesvadba - jak hrála takhle kombinace v Hustopečích?
Když mě Patrik oslovil s nabídkou na společné závodění, tak jsem trošku váhal, jestli do toho jít, protože v rychlé čtyřkolce jsem jezdil naposledy před 8 lety s WRC a pak jen s áčkovými dvoukolkami. Ale řekl jsem si, že to musím zvládnout a nabídku jsem přijal. Před Hustopečemi proběhl krátý test vozu, který byl pronajatý z K.I.T. racing. Byl jsem překvapený jak auto funguje a Patrikův rozpis byl v pohodě, bez nějakých zbytečných údajů. Myslím, že výsledek, který jsme zajeli v Hustopečích byl solidní, když bylo pro nás oba všechno nové a navíc s pronajatým autem. Po těchto závodech jsme se s Patrikem domluvili na další spolupráci v letošní sezoně.

 

Rally Krkonoše a Martin Špaňhel. Jak se ti líbila soutěž, která začínala za mrholení, kde bylo dost vytahaných nečistot?
Krkonoše jsem s Martinem jeli už loni, letošní tratě byly úplně stejné, tak jsem věděl do čeho jdu. Sednout do Hondy z Mitsubishi byla velké změna. Auto se dodělávalo na poslední chvíli, tak nebyla možnost testování, jen jsme se krátce svezli v pátek po přejímkách, aby se zajely brzdy a Martin si vyzkoušel chování auta. V sobotu ráno jsme, tak jako ostatní řešili pneumatiky, nakonec jsme zvolili jisto v podobě medií. První erzeta byl celkem adrenalin, auto moc neposlouchalo, tak jsme byli rádi, když jsme projeli cílem. Do druhé půlky rally jsme přezuli na slick a víc jsme si to užívali. Martin jen litoval, že nemá víc času a nemůže jet další závody.

 
Rally Bohemia, náročná soutěž, dlouhé zkoušky, startuješ zde po několikáté, pokaždé skoro s jiným autem a jezdcem. Jak probíhá příprava na soutěž?
Na Bohemce jsem ve dvou předcházejících letech startoval s Citroenem C2 a dieslovou Fabii, letos to bude v Mitsubishi určitě rychlejší jízda. Startujeme již s Patrikovou EVO X, která je po havárii na Slovensku opravená. Včera (25.6.) proběhlo testování vozu, až na pár drobností, si myslím, že je auto dobře připraveno a doveze nás až do cíle v Mladé Boleslavi.

Jak se dá připravit na 30 km dlouhou zkoušku, budeš Patrika krotit?
Osobně mám raději delší RZ, takže mě snad 30 km nebude dělat problém a Patrikovi, který jezdil dřív dlouho motokros určitě taky ne! Především se budu snažit zodpovědně číst rozpis. Pokud ho bude Patrik poslouchat, tak jak v Hustopečích, nebude potřeba jej krotit. Věřím, že nám to bude spolupráce fungovat stejně dobře jak v Hustopečích a zajedeme slušný výsledek!

Děkuji za rozhovor

Také děkuji a těším se na podporu fanoušů v Boleslavi !! Máme startovní číslo 59.ů Richard

Vytisknout

Diskuze: Richard Nesvadba opět ve velkém autě na Bohemii

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Krkonoše (CZE)

Černý s Kohoutem nejrychlejší dvoukolka v Krkonoších

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud