Michal Cibulka na prahu nové sezony

Jan Dušek, 5. dubna 2017, 18:10 Google+

Nová sezona, nový řidič, nové auto, nová výzva. Tak by se daly shrnout novinky Michala Cibulky. Ale budeme trochu konkrétnější. Michalovi položíme několik otázek před sezonou 2017.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
RallyCup Vysoké Mýto

RallyCup Vysoké Mýto | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Michale, jak bys zhodnotil loňskou premiérovou sezonu?

Loňskou sezónu hodnotím, i přes pár horších momentů, kladně. Rok 2016 byl pro mě rozjezdový, když jsem se poprvé představil rallyovým fanoušků na Valašské Rally vedle Pavlíny Tydlačkové.  S Pavlínou jsem odjel již zmíněnou Valašku, dále pak Rally Vyškov, Rally Lubeník a Barum Czech Rally Zlín, po které však naše spolupráce skončila a odstartovalo hledání nového angažmá, což se nakonec podařilo. Už na Rallysprintu ve Vsetíně jsem usedl do krásné Škody 130RS a rozjel novou spolupráci s Petrem Hejtmánkem, se kterým jsme si výborně sedli. Bohužel jsme ale rally Vsetín nekončili pro technickou závadu ve 2. RZ.

Jaké jsou plány tvé na letošní sezonu?

Nadále budu pokračovat ve spolupráci s Petrem Hejtmánkem, se kterým máme v plánu odjet celou Rallysprint sérii, kromě závodu v Mostě. Také bych chtěl odstartovat na domácí Barum Rally, což je srdcovka, tak doufám, že bude možnost ji s někým absolvovat.

Za pár dnů odstartuje Rallysprint série závodem, kterým je populární Rally Kopná. Jak se na tento závod těšíš a případně, jak vidíš možné umístění v rámci třídy 17?

Na Kopnou se velice těším, bude to pro mě zase něco nového, protože ji pojedu poprvé, takže menší nervozita určitě bude, ale ta po odstartování do první RZ určitě opadne. Budeme se snažit o to,  abychom dovezli auto v pořádku do cíle, bojovat o první příčky asi až tak moc nebudeme. Bude hlavně důležité se pořádně rozjet a neudělat chybu.

Před pár dny odstartoval i „velký“ mistrák na Valašské rally. Tu jsi absolvoval jako divák a fotograf. Jak hodnotíš start nové sezony?

Valaška se myslím povedla, i když většina soutěže byla na polygonu a bylo zde mnoho retardérů. Ale všichni víme, jak to s rally v Česku je. Jaromír a jeho tým udělal velký kus práce za hodně krátkou dobu a alternativa v podobě polygonu Tatry byla asi ta nejlepší možnost, aby se tento podnik odjel. A z pohledu fotografa to raději nekomentuji … viz akreditace a jednání promotéra.

O plánech ve sprintech jsme se již bavili, ale jaké jsou tvé další plány do sezony? Co třeba start ve velkém mistráku či nějaký jiný závod?

Plánů je spousta, jen je uskutečnit, ale na to není dostatek financí, které se těžko shání. Jinak o startech ve velkém mistráku jsem uvažoval, ale skloubit to s mým zaměstnáním moc nejde. Jsem rád, že pojedu sprinty a chtěl bych jet i domácí Barum Rally Zlín, tedy pokud bude s kým.

Kopné se říká "malá Barumka", kterou jsi odjel. Jak jsi řekl, nervozita bude. Na kterou erzetu se ty osobně těšíš, případně, ze které máš respekt?

Celkově Kopná má krásné a těžké tratě. Já se osobně se moc těším na RZ Zadveřice a naopak moc mi nevyhovuje RZ Kameňák.

Přejeme Michalovi hodně úspěchů nejen na erzetách Kopné, ale i v dalších závodech.  

Vytisknout

Diskuze: Michal Cibulka na prahu nové sezony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Škoda Motorsport se připravuje na 10 000 zatáček

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud