Nové BMW 8 Cabrio poprvé spatřeno na Nürburgringu

Nové BMW 8 kabriolet se prohánělo po Nürburgringu

Nové BMW 8 kabriolet se prohánělo po Nürburgringu | foto: youtube.com

Automobilka BMW v současné době pracuje na několika nových modelech. Jedním z nich je i BMW řady 8, kterého se dočkáme jak v podobě elegantního kupé, tak v podobě kabrioletu s plátěnou střechou. A právě druhý jmenovaný byl nedávno zachycen během testování na německém závodním okruhu Nurburgring.

První koncept BMW řady 8 se veřejnosti odhalil teprve před několika měsíci na akci  Concorso d'Eleganza at Villa d'Este. Nyní se však objevily záběry i maskovaného BMW 8 se stahovací střechou. Navzdory mnoha očekávání byla použita klasická plátěná střecha namísto těžší a komplikovanější pevné skládací střechy.

I přes silné maskování je jasné, že kabriolet se bude konceptem inspirovat v mnoha detailech. Pod kapotou by se měly objevit standardní šestiválce, osmiválce a stále častěji se spekuluje i o motoru V12.

Podobně jako v případě kupé by i model kabriolet mohl dostat variantu M, pod jejíž kapotou by se měl ukrývat osmiválec o výkonu 600 koní, kterým v současnosti disponuje nové BMW M5. V této konfiguraci by pak vůz mohl směle konkurovat u Mercedesu-AMG S63 kabriolet.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu