Mogul Agrotec rally Hustopeče doznává finální podobu

Josef Janoušek, 29. dubna 2009, 12:37 Google+

AGROTEC MOGUL rally Hustopeče (12. - 13. června 2009) se nezadržitelně blíží. Proto jsme rádi, že vám můžeme tlumočit slova organizátorů jihomoravské soutěže – „příprava trati finišuje.“ Proti původnímu plánu se změny dotknou páteční i sobotní etapy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Neustálý koloběh jednání ohledně finální podoby trati patří ke koloritu každé soutěže. Nejinak tomu je i při hustopečské rally. Její původně představené schéma dozná drobných úprav. Nic se nemění na tom, že většinu pátečního dne stráví soutěžácký konvoj v areálu brněnského výstaviště, kde se uskuteční slavnostní start a úvodní sedmikilometrová divácká speciálka.

Změny však postihly především sobotní RZ Nikolčickou, která měla být s délkou 23,80 km nejdelší zkouškou soutěže. "Její podoba nakonec dozná zásadní změny. Pojede se pod názvem Divácká. Změna názvu souvisí s tím, že obcí Nikolčice nebudeme projíždět. Při jednáních jsme vyhověli panu starostovi, neboť ze strany některých občanů se objevily obavy o hladký průběh. Takže jsme najednou přišli o téměř 13 kilometrů trati RZ, a tak jsme museli přistoupit k úpravám, které se paradoxně dotknou pátečního harmonogramu. Tyto změny se projeví posunutím příjezdu do poslední ČK na 01:00 hod. V pátek tedy pojedeme devět zkoušek (proti původním osmi), sobotní harmonogram s osmi zkouškami zůstává," objasnil změny ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Podstatnou novinkou letošního ročníku Mogul Agrotec rally Hustopeče je přemístění servisního areálu z tradičního místa v Zaječí na okraj Hustopečí, do prostorů firmy MOSS plus s.r.o., na Bratislavské ulici. V průběhu soutěže ho budou moci týmy využívat od páteční šesté hodiny do soboty 21 hodin. "Ke změně vás vedla snaha soutěž ještě více přiblížit městu. Doufáme, že místní lidé tuto změnu přivítají a přijdou se podívat na soutěžáckou techniku současnosti i nedávné minulosti," uvedl Kouřil.

Více informací k V. AGROTEC MOGUL rally Hustopeče naleznete na oficiální stránce soutěže www.agrotecautoklub.cz, kde se v nejbližších dnech objeví všechny podstatné změny k letošnímu ročníku soutěže ve vydaných prováděcích ustanoveních.

Vytisknout

Diskuze: Mogul Agrotec rally Hustopeče doznává finální podobu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Proton Satria S2000

Proton se připravuje na IRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud