Na Kopnou ze Sherlogů jen Semerád a Hejzlar

Josef Janoušek, 1. července 2009, 22:26 Google+

Jen dvě posádky Sherlog Racing Teamu nakonec přijedou na Rallysprint Kopná.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hejzlar, Jaroslav - Král, Josef

Hejzlar, Jaroslav - Král, Josef | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Sherlog Racing Team má za sebou trochu klidnější období bez závodů, které vyplnily školní povinnosti Martina Semeráda a příprava vozů Mitsubishi v zázemí dílen týmu na Žebráku. Mechanici týmu měli po posledních závodech v Telči a Hustopečích plné ruce práce, protože dva vozy doznaly podstatných kosmetických změn karoserie. Bohužel následky havárie v Telči se kromě plechů projevily i na měkké schránce posádky, a Martinův spolujezdec Bohouš Ceplecha má momentálně nohu v sádře. "Při nárazu v Telči se mi v nártu zlomily drobné kůstky, ale protože jsme týden na to jeli do Řecka, nechtěl jsem sádru a závod absolvoval se zlomeninou. Nebylo to nic moc, ale dalo se to zvládnout. Bohužel po návratu do Čech mi doktor při kontrole i s ohledem na předchozí zranění nohy doporučil sádru," popisuje anabázi s nohou Bohuslav Ceplecha.

Před Rallysprintem Kopná, který se jevil jako ideální test na Barum Rally, kde chtějí Martin s Bohoušem startovat, byla ve hře i varianta oslovení náhradního spolujezdce. Vedoucí týmu Pepa Semerád k tomu dodává: "Chvíli jsme s Martinem uvažovali o tom, že by na Kopné jel s jiným mitfárou, ale nakonec jsme se rozhodli pro Martina s Bohoušem celý závod zrušit. Pro kluky teď bude dobré, když si trochu odpočinou z kolotoče závodů u nás i ve světě, a i vzhledem k vývoji rallysprintového mistrovství nemají co ztratit. Další posádka týmu Jarda Hejzlar a Pepa Král teď bohužel museli závodění s Mitsubishi přerušit, a na Kopné se vrátí do Škody Felicia KIT car, se kterou se jim loni docela dařilo. Na „Podkopku“ tedy jedeme s Mitsubishi jen já s Romanem Niemetzem."

Rallysprint Kopná je proslulý svou velmi náročnou a zrádnou tratí, kde pravidelně dokazují svoji převahu domácí posádky. Pepa Semerád zde loni startoval po boku velezkušeného spolujezdce Filipa Schovánka. Jak na tento zážitek s ročním odstupem Josef Semerád vzpomíná? "Spolupráce s Filipem byla pro mě určitě zážitek. Je to profesionál každým coulem a zkušenosti ze světa jsou v jeho práci znát. Chvíli nám sice trvalo než jsme se sladili ve stylu rozpisu, který jsme každý používali dost odlišný, ale nakonec jsme se i přes nepříliš povedený výsledek dobře svezli. Byla to rozhodně dobrá zkušenost a s Filipem úzce spolupracujeme dodnes."

Posádka Sherlog Racing Teamu Josef Semerád – Roman Niemetz na Kopné vsadí na své osvědčené Mitsubishi Lancer EVO IX a pokusí se vklínit mezi soupeře s rychlejší technikou v podobě vozů WRC a S2000. "Na Kopné je vždycky strašně těžké držet krok s místními, kteří tady znají každý kámen a dovedou vám popsat celou rychlostní zkoušku zpaměti i s tím, kde je jaký asfalt. Pro nás ostatní se tak vlastně jede trochu jiný závod, ale my s Romanem se budeme snažit s naším myšákem promluvit co nejvíc do absolutního pořadí, a přitom pobavit sebe i diváky kolem trati, kteří tady umí vytvořit ojedinělou atmosféru. Letos závodím jen sporadicky a o to víc se na závody těším," říká před startem Rallysprintu Kopná Josef Semerád.

Rallysprint Kopná odstartuje v sobotu 4. července v 9:00 z náměstí ve Slušovicích a po odjetí 76 ostrých kilometrů v devíti měřených testech se soutěžní posádky představí na stejném místě krátce před půl čtvrtou v sobotní odpoledne.

Vytisknout

Diskuze: Na Kopnou ze Sherlogů jen Semerád a Hejzlar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Březík, Miroslav

Kopná láká fandy na atraktivní divácká místa

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud