Tomaštík na Mikuláš rally s WRC

Tomáš Urban, 12. listopadu 2009, 12:46 Google+

Z tábora vsetínského jezdce Jaromíra Tomaštíka přichází před poslední soutěží letošní sezony skvělá zpráva.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hozák, Petr - Houšť, Vít

Hozák, Petr - Houšť, Vít | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Při Mikuláš rally ve Slušovicích se valašský pilot posadí do vozu specifikace WRC. A že je „Jary Hary“ věrný značce Subaru, model je tedy jasný: Subaru Impreza WRC.

To, co si skalní příznivci okolo Jaromíra Tomaštíka pouze šuškali, můžeme nyní potvrdit. Ne každému se splní jeho sen, či touha. Jarek nyní stojí pár kroků od splnění svého závodního snu. „Pro naše fanoušky a také sami sobě jsme připravili na závěr sezony jedno, věřím, že milé, překvapení. Na poslední motoristické akci sezony - Mikuláš rally, která se uskuteční 12. prosince ve Slušovicích, se představíme se Subaru Imprezou WRC. Prostřednictvím týmu Petra Hozáka jsme se dohodli s maďarským partnerem na pronájmu vozu. Jedná se o model 2003, se kterým v loňském roce při Pražském rallysprintu startoval již zmíněný Petr Hozák,“ prozradil prvotní informace Jaromír Tomaštík.

Na místo spolujezdce usedne ve Slušovicích Tomaštíkův veliký kamarád a obchodní partner Karel Říha. Společně tato dvojice startovala poprvé vloni na Pražském rallysprintu, který poznamenala Kuzajova tragická havárie.

Jaromír s Karlem si chtějí volný závod ve Slušovicích pořádně užít. „Já jenom doufám, že nenasněží, i když mnoho fanoušků rally by si jistě přálo vidět soutěž právě na sněhu. Pro mě by bylo ideální, kdyby bylo sucho nebo mokro, abych se s wrcem alespoň trošku sžil. Věřím, že to bude pro mě i pro Karla obrovský zážitek a oba budeme na tento start dlouho vzpomínat. Jedeme si závod užít a vyzkoušet, co technika WRC umí,“ podělil se o dojmy vsetínský jezdec.


Vedle Jaromíra Tomaštíka budou na slušovicku za JT rally team startovat i další posádky. Martin Vlček usedne do Mitsubishi Lancer EVO IX a Tomáš Růžička vyrazí se Subaru Impreza STi. Premiéru v rally si odbude nová posádka ve složení Libor Paško – Roman Opletal. Zbývá doplnit, že Mikuláš rally Slušovice startuje 12. 12. 2009 ve 12 hodin a 12 minut.

Vytisknout

Diskuze: Tomaštík na Mikuláš rally s WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally příbram

Premiéra nového Subaru na Rallye Střela

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud