Na Mikulášské rally se představí Valoušek, Kresta, Béreš a další

Roman Ordelt, 9. prosince 2010, 20:11 Google+

Kvalitní a zajímavé startovní pole nabízí seznam přihlášených posádek na závěrečný podnik letošní sezony automobilových soutěží, kterým je PdTECH Mikuláš Rally Slušovice 2010.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally (CZ) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pořadatelům z Rallysprint Klub v AČR Podkopná Lhota se přihlásilo celkem 64 soutěžících z pěti států. Vedle posádek z České republiky se představí jezdci ze Slovenska, Polska, Francie a Maďarska. K hlavním tahákům patří start letošních mistrů České republiky. Pavel Valoušek zvítězil ve velkém šampionátu, zatímco Roman Kresta nenašel přemožitele v jednodenních sprintech.

Fanoušci automobilového soutěžního sportu se mohou těšit na šest vozů specifikace WRC a čtyři soutěžní speciály kategorie Super 2000. Ve Slušovicích bude spousta závodníků a dobrých aut. Diváci se určitě nudit nebudou,“ řekl Josef Minařík, ředitel soutěže.

Mikulášská rally je exhibiční soutěž na závěr sezony a na rozdíl od mistrovských závodů v něm nejde o vteřiny na rychlostních zkouškách, jako především o zábavu pro diváky, poděkování sponzorům a rozloučení se sezonou. Ve Slušovicích předvedou své umění oba letošní šampioni České republiky.

Právě Mikulášská Rally ve Slušovicích svede na start obě hvězdy české scény rallysportu. Valoušek se prožene podobně jako v Praze i po Slušovicku s vozem Škoda Fabia WRC z dílen stáje Profiko Karla Trněného. Roman Kresta dá přednost osvědčenému vozu Mitsubishi Lancer EVO IX, se kterým letos vyhrál rallysprintový titul.

Za volanty dalších vozů WRC se vedle Valouška představí Roman Odložilík (Citroën Xsara WRC), Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC), Milan Pantátek (Škoda Fabia WRC), Silvestr Mikuláštík a premiérově Petr Trnovec (oba Škoda Octavia WRC). „Silná sestava se předvede na vozech kategorie Super 2000. Škody Fabia osedlají vicemistr Evropy Antonín Tlusťák, slovenský šampion a loňský vítěz slušovické show Jozef Béreš jr., polský špičkový pilot Grzegorz Grzyb nebo výborný okruhový jezdec Tomáš Kostka,“ vypočítal Josef Minařík seznam jezdců na „dvoutisícovkách“ fabiích.

Rovněž seznam jezdců na produkčních vozech slibuje krásnou podívanou. Za volantem lancerů deváté evoluce usednou Jaroslav Orsák, Slovák Jaroslav Melichárek, Martin Bujáček, Vladimír Barvík, Martin Březík, Milan Liška, Martin Vlček a další.   

Rozhodně zajímavé startovní pole slibují i „dvoukolky“. Na seznamu přihlášených figurují Lubomír Minařík (Renault Clio R3), Václav Dunovský (Suzuki Ignis S1600), Marcel Svačina (Škoda Felicia Kit Car), Dušan Kouřil (Fiat Punto S1600), Petr Pospíšil (Honda Civic Type-R R3), Lumír Galia (Škoda Felicia Kit Car) a další. Startovní pole obohatí i další zahraniční jezdci jako například Slováci Lukáš Lapdavský, Milan Greguška (oba Mitsubishi Lancer), Francouz Dominique Laurent (Peugeot 206 RC) nebo Maďar György Markovics (Lada 21074). „Rozhodně se bude na co koukat. Diváci uvidí v rozmanitém vozovém parku i vozidla, které odpovídají předpisům K4 Poháru České republiky nebo historiky. Na okruhu kolem dostihovky budeme vybírat symbolické vstupné ve výši třicet korun,“ pověděl Josef Minařík.

Volný podnik PdTECH Mikuláš rally Slušovice 2010 se uskuteční v sobotu 11. prosince, první vůz odstartuje ve 12.11 hodin. Připravené čtyři rychlostní zkoušky na úsecích okruh Dostihovka a Kopná měří celkem 24 km. Cíl soutěže je naplánován krátce před patnáctou hodinou. Na závěr se uskuteční atraktivní divácká Drift stage v prostoru dostihové dráhy v části u tzv. sudu.

Seznam přihlášených ZDE

Vytisknout

Diskuze: Na Mikulášské rally se představí Valoušek, Kresta, Béreš a další

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Startovní listina Monte Carla nabitá hvězdami

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud