THERMICA RALLY LUŽICKÉHORY 2011 nabídne novou trať

Josef Janoušek, 21. února 2011, 18:51 Google+

V posledním roce se vyrojilo hned několik amatérských automobilových soutěží typu „revival“. Částečným ohlédnutím do časů před třiceti lety se připomene i letošní 14. ročník THERMICA RALLY LUŽICKÉ HORY, který organizátoři z Autoklubu Hrádek nad Nisou připravují na termín 22. – 23. dubna 2011.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Lužické Hory (CZE)

Rally Lužické Hory (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Hrádecko, Frýdlantsko a Chrastavsko postihly v polovině loňského roku obrovské povodně, které zdevastovaly nejen přírodu, ale i desítky lidských obydlí, mostů, silnic a silniček. I z tohoto důvodu sáhlo ředitelství dnes již jediné severočeské rally ke stavbě zbrusu nové trati. A těm, kdo mají zkušenosti s pořádáním automobilových soutěží, není třeba připomínat, jak obtížná a četná byla schvalovací jednání.

Ti, kdo se v rámci Mistrovství ČR, Poháru ČR nebo Lužického poháru přihlásí ke startu, nebudou určitě litovat. Všechny úseky rychlostních zkoušek povedou pouze na území České republiky a jsou zcela nové. Trumfem pořadatelů bude bezesporu jedna z nejhezčích a velice náročných mrzet nedaleko Chrastavy, která se kdysi jela při Rallye Liberec (konala se čtyřikrát v letech 1973 -1977), ale také při několika ročnících Rallye Škoda. Délka tratě se opět přehoupne přes dvě stě kilometrů – v pracovní verzi itineráře je 255km. Dvě rychlostní zkoušky se jedou na Liberecku a dvě na Frýdlantsku – nejdelší měří 14,4 km. Všechny erzety se jedou dvakrát a jejich celková délka představuje 76,8 km.

Další výraznou změnou oproti loňsku je opětovný návrat centra soutěže na hrádecké náměstí, které prošlo v roce 2010 rekonstrukcí. Co se však již několik let nemění, je generální sponzor hrádecké soutěže – i letos je jím liberecká firma THERMICA. Malým jubileem je pak pátý ročník mezinárodního Lužického poháru, do něhož je THERMICA RALLYLUŽICKÉ HORY započítávána jako úvodní soutěž.

Vytisknout

Diskuze: THERMICA RALLY LUŽICKÉHORY 2011 nabídne novou trať

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kresta, Roman - Gross, Petr

Jubilejní ročník Valašky se blíží

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud