Honza Černý spokojený s první etapou v Portugalsku

Petr Eliáš, 26. března 2011, 20:43 Google+

Účastník WRC Academy Jan Černý absolvoval první etapu Portugalské rally s minimem problémů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hunt, Harry - Marshall, Sebastian

Hunt, Harry - Marshall, Sebastian | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Posádka Jan Černý – Pavel Kohout se svým Forem Fiesta R2 odstartovala do první etapy Portugalské rally. Mladíci, bojující ve WRC Academy spolu s dalšími jezdci na identických vozech, se ve čtvrtek předvedli tisícům diváků, kteří lemovali rychlostní zkoušku v portugalském hlavním městě Lisabonu. To pravé závodění ale začalo až v pátek, kdy nejen na posádky WRC Academy čekalo šest rychlostních zkoušek.

Typická portugalská šotolina na rychlostních zkouškách byla při průjezdu Fordu Fiesta R2 Jana Černého už hodně rozbitá, s čímž si musel jezdec poradit a zvolit tempo, které jeho vůz vydrží. „Rozbitých míst je víc než jsme čekali, ale musíme se s tím poprat. Na mnoha místech už jsou vyjeté velké koleje a dvoukolka v nich hodně ztrácí. Jsme na tom ale všichni z WRC Academy stejně,“ popisuje těžkou trať Portugalské rally Honza Černý, kterému v cíli první etapy patřilo šesté místo mezi mladými jezdci WRC Academy.

Pro Honzu Černého s Pavlem Kohoutem je Portugalská rally první světovou soutěží a tak nás zajímal jejich názor na soutěže nejvyšší úrovně. „Je to hodně náročná rally, ale maximálně si to snažíme užít. Jsem rád, že nám až na malé výjimky sedí rozpis a rozhodně máme dobrý základ. Vždy je na čem pracovat a co zlepšovat, ale jsem s našimi poznámkami spokojený. Dnes nám až na malý problém s brzdami fungovalo auto a já se mohl soustředit na jízdu. Snažím se jet bezpečně a šetřit auto, abychom dojeli až do cíle. Ve druhé sekci už jsme se snažili jet o něco rychleji a dařilo se nám to. Celkově jsem tedy s úvodem Portugalské rally spokojený,“ uzavírá Jan Černý, který během úvodní etapy zajížděl vyrovnané časy.

 WRC Academy má tu zvláštnost, že posádky v ní absolvují jen dvě etapy ze soutěže. Pro Jana Černého s Pavlem Kohoutem tedy zítra Portugalská rally končí. Budeme dál sledovat jak se jim bude dařit. 

Vytisknout

Diskuze: Honza Černý spokojený s první etapou v Portugalsku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Hanninen, Juho

Hänninen chce své první asfaltové vítězství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud