Martin Rada ve Slušovicích potestoval na Monte Carlo 2012

Pavel Jelínek, 18. prosince 2011, 22:40 Google+

Mezi posádkami, které se v sobotu loučily se sezónou 2011 při Mikuláš Rally Slušovice, byla i dvojice Martin Rada Karolína Jugasová. Při svém premiérovém společném startu a ostatně i úplně prvním pro dceru zkušeného navigátora Jaroslava Jugase dojeli úspěšně až na cílovou rampu a navíc i se slušným výsledkem v TOP dvacítce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally mikuláš

rally mikuláš | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Martin Rada ve Slušovicích potestoval na Monte Carlo 2012.

"Vše fungovalo velmi dobře a jsem spokojený s průběhem celé soutěže i s našim výsledkem," pochvaloval si v cíli hustopečský závodník Martin Rada a pokračoval na téma vylepšení jediné Alfy Romeo ve startovním poli v českých soutěžích: "Po Příbrami proběhla kompletní repase a má nový motor, jinak je to velmi podobné auto, jako letos. Výsledek pro nás nebyl vůbec rozhodující. Bylo třeba otestovat auto po repasi a doladit poslední maličkosti před odjezdem na Monte 2012."

A jak vlastně jezdec hodnotí celou letošní sezónu ? "Letošní sezóna pro nás nedopadla dle očekávání. V první polovině se nám dařilo dokončovat a docela dobře se umísťovat, ale od Bohemky jsme se trochu trápili. Nedokončení Barumky a Příbrami nám vzalo šanci bojovat o vítězství ve třídě 8 a museli jsme se sklonit před výkony Petra Pelecha a spolehlivostí jeho Hondy. Druhé místo ve třídě 8 v MMČR je tak odpovídající průběhu celé sezóny."

Martin Rada odpověděl i na několik dalších otázek:

Určitě velkou radost jsi měl, že jsi letos konečně a vůbec poprvé v historii dojel do cíle své domácí soutěže v Hustopečích.
"Ano, to byl jeden z nejlepších momentů této sezóny a měl jsem velkou radost. Letošní sezónu jsme absolvovali společně s Klárkou Šillerovou a dokončení domácí soutěže byla taková třešnička na dortu dobré spolupráce s Klárkou. Mám podezření, že si to Klárka s Alfou domluvily dopředu.:-))"

Kuriozitou bylo, že jsi ve Slušovicích změnil spolujezdkyni, Karolina Jugasová navíc startovala jako navigátorka zcela poprvé. Jak vše zvládala ? "Chtěli jsme také vyzkoušet první start Karolíny a to se myslím velmi dobře vydařilo.Ano, byla to její závodní premiéra a zvládla ji na jedničku a tomu také odpovídal výsledek."

Má talent po tatínkovi ? "Myslím, že ano. Velmi rychle se učila a chápala činnosti spolujezdce a druhé průjezdy už byly velmi dobré. Určitě má v tátovi velkou oporu a podporu."

Rýsuje se nějaká případná další spolupráce s ní ? "Uvidíme, co sezóna přinese, třeba ano."

Takže nyní již se chystáš opět na rakouskou Janner rallye, která se jede vlastně za pár dní, nebo plánujete opět a do třetice návrat na Monte Carlo?
"Ne, na Janner nejedeme, odjíždíme 13.ledna na Monte. Pokud jde o příští rok, začneme  jej na Monte a potom pojedeme MMČR, pokud bude čas a prostředky, možná i nějaký sprint a zvažujeme ještě jeden zahraniční start.“

Chceš něco vzkázat fanouškům i kolegům z týmu na závěr?
„Samozřejmě, že chci na závěr poděkovat všem, kdo se na této sezóně podíleli a podpořili nás. Určitě v prvé řadě rodině za podporu a trpělivost. Velké poděkování patří Klárce, která nám pomohla vyřešit  post spolujezdce a dobrými výkony přispěla k výsledkům tohoto roku. Poděkování patří také Lubošovi, Broňovi a Pepovi, teamu mechaniků, kteří se vzorně starali o auto a servis v průběhu závodů. V neposlední řadě chci poděkovat sponzorům, bez kterých by tento krásný sport nešlo provozovat. Věřím ,že jsem v této sezóně nezklamali a těšíme se na další.“

 

Vytisknout

Diskuze: Martin Rada ve Slušovicích potestoval na Monte Carlo 2012

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally vsetín

Smutný konec roku pro Speed Racing Team

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud