„Vlčák“ skončil na břichu

Jiří Dokulil, 9. května 2012, 21:46 Google+

Tři týdny po úvodní soutěži ve Slavonicích pokračovalo Mistrovství ČR ve sprintrally svým druhým podnikem na severu země.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Lužické Hory (CZE)

Rally Lužické Hory (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Účastníky šampionátu tentokrát hostilo hraniční město Hrádek nad Nisou, které se stalo již po patnácté centrem populární Thermica rally Lužické hory. Krásné jarní počasí, provázející páteční seznamovací jízdy i celý sobotní závod, přivítalo celkem 113 soutěžních posádek z pěti zemí, mezi nimiž nechyběli ani reprezentanti stáje JT Říha Group Rally Team Martin Vlček s Richardem Lasevičem.

Posádka vozu Peugeot 206 Kit Car chtěla na severu Čech navázat na solidní výsledek z Rally Vrchovina ve Slavonicích, kde své snažení dotáhla na 21. místo celkově a velmi pěkné třetí místo ve skupině vozů s pohonem přední nápravy. V Hrádku nad Nisou severomoravskou dvojici kromě nádherného počasí přivítalo i velice příjemné prostředí a zajímavé rychlostní zkoušky, které byly tu a tam zpestřeny divácky atraktivními pasážemi na šotolině. „Organizace rally klapala. „Erzety“ jsem čekal techničtější, ale na druhou stranu chápeme, že organizátoři to v dnešní době nemají vůbec jednoduché. Dobré bylo, že posádky dostaly možnost vyřídit formální přejímku již ve čtvrtek při výdeji itineráře, což nám na pátek ušetřilo spoustu času. Celkově s organizací vládne spokojenost,“ prozradil o svých dojmech z Rally Lužické hory spolujezdec Richard Lasevič.

Závodit se začalo v sobotu po deváté hodině na dvojici kratších rychlostních zkoušek, které soutěžícím nabídly ideální příležitost dostat se do závodního tempa. Malý peugeot, spadající do hodnocení třídy 6, zakončil úvodní sekci na čtvrté pozici ve skupině „dvoukolek“ a ve více než 100členném startovním poli se pohyboval ve třetí desítce. Během krátké servisní přestávky mechanici provedli jen běžnou údržbu a posádka se do následující části soutěže vydala s cílem své postavení ještě vylepšit.

Tyto záměry Martinovi s Richardem vycházely do páté rychlostní zkoušky. V celkových výsledcích se propracovali na 24. místo a v „předokolkách“ jim patřila nadějná třetí příčka, pouze šest sekund za druhým Robertem Kořístkou. V polovině závodu však posádce týmu JT Říha Group vystavil stop výlet mimo trať. „Podstatná část tratě byla schovaná ve stínu pod stromy, naše osudná levá zatáčka však byla odkrytá a asfalt v ní doslova tekl. Peugeot sklouzl mimo trať – tzv.„na břicho“. Vozu se v zásadě nic nestalo a byl schopný další jízdy, jelikož se však v místě nacházelo minimum diváků, nebylo v našich silách dostat auto zpátky na silnici,“ popsal smolný moment pilot. Posádce se startovním číslem 38 tak nezbylo, než odevzdat jízdní výkaz a ze soutěže odstoupit.

„Odstoupení z dobře rozjeté soutěže nás samozřejmě mrzí, nyní se však snažíme především dobře připravit na nadcházející soutěž sprintového mistrovství, která se uskuteční v okolí Slušovic na Valašsku. Na start populární Kopné se postavíme ve stejné sestavě jako na Lužických horách,“ dodal Martin Vlček. Pro všechny, kteří se chystají Martinovi s Richardem na Zlínsko přijet fandit, přidejme informaci, že populární Rallysprint Kopná se uskuteční v termínu 11. – 12. května a odehraje se na osmi rychlostních zkouškách, situovaných do okolí Podkopné Lhoty a Slušovic. Start rally je naplánován na sobotní devátou hodinu ranní.

Vytisknout

Diskuze: „Vlčák“ skončil na břichu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

deneš, josef

Posádka Deneš – Pfajfr si ze Šumavy odvezla cenné zkušenosti

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud