ŠKODA AUTO Česká republika vyzývá k odložení Valašské rallye

RallyZone.cz, 18. března 2021, 19:28 Google+

Nemocnici ve Valašském Meziříčí ŠKODA AUTO Česká republika věnuje milion korun v materiální podpoře.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Motoristický sport patří k tradičním pilířům sponzoringových aktivit značky ŠKODA nejen na českém trhu, v roce 120. výročí působení v motorsportu je plánována účast historicky největšího počtu podporovaných týmů v MČR v rallye. ŠKODA AUTO Česká republika nicméně nepovažuje za vhodné ve stávajících podmínkách pořádat automobilové soutěže a vyzývá všechny zúčastněné k maximální zodpovědnosti

Letos slaví automobilka ŠKODA významné jubileum – 120 let svého působení v motoristickém sportu. S tímto výročím se také pojí účast tzv. dealerských týmů se soutěžními speciály ŠKODA FABIA Rally2 a Rally2 evo, které s podporou tuzemského importéra značky ŠKODA zasáhnou do mistrovství ČR v rallye 2021. V aktuální epidemické situaci však celá společnost čelí zásadnímu problému, který převyšuje význam veškerých sportovních aktivit. ŠKODA AUTO Česká republika proto vyzývá pořadatele k odložení Valašské rallye na jiný vhodný termín později v roce 2021. Pokud se tak nestane, doporučuje dealerským týmům na Valašské rallye nestartovat. Zároveň pro personál nemocnice ve Valašském Meziříčí připraví tříchodové menu a na rok bezplatně zapůjčí dva vozy pro podporu mobility v boji proti pandemii covid-19. To vše v hodnotě milion korun.

Automobilka ŠKODA v rámci své marketingové strategie dlouhodobě podporuje motoristický sport, v posledních letech zejména automobilové soutěže. Nejinak tomu bude v roce 2021, kdy slaví 120 let svého angažmá v motorsportu. Tento historický milník se pojí s maximalizovanou podporou posádek závodících s vozy ŠKODA FABIA v rallyeovém mistrovství ČR. Do letošního tuzemského šampionátu díky tomu nastoupí 7 dealerských týmů s 8 posádkami. Aktuální epidemická situace v naší zemi bohužel nenahrává pořádání sportovních podniků a v době, kdy drtivou většinu občanů tíží omezení všeho druhu, nemůže být soupeření na rychlostních zkouškách prioritou.

„Milujeme motorsport už 120 let a nikdy nepřestaneme. Nicméně právě teď není vhodná doba na to, abychom se věnovali všemu, co máme rádi. Desítky zdravotníků a stovky pořadatelů, mezi nimiž musejí být i hasiči a policisté, mají aktuálně jinou a důležitější práci, než je zajištění automobilové soutěže. Vyzýváme proto pořadatele Valašské rallye, Autoklub ČR i další zainteresované instituce k posunutí tohoto sportovního podniku na jiný termín. Pokud se tak nestane, doporučujeme všem 8 podporovaným posádkám, aby společně s námi respektovaly, že v této nelehké době jsou zdravotníci a další, kteří nám pomáhají situaci zvládnout, potřeba na jiných místech než na rallye. Věříme, že i díky tomu dosáhneme v brzké době citelného pokroku tak, abychom se opět mohli věnovat příjemným aktivitám, mezi které patří i motorsport,“ vysvětluje Petr Janeba, vedoucí marketingu ŠKODA AUTO Česká republika. Mladoboleslavská automobilka zapůjčí nemocnici ve Valašském Meziříčí na rok zdarma svůj nejprodávanější model ŠKODA OCTAVIA a zcela nový elektromobil ŠKODA ENYAQ iV. Po oba dny plánované pro rallye také ŠKODA AUTO doveze 120 tříchodových menu personálu téže nemocnice, který se stará o covidové pacienty. Nejmladším pacientům pak daruje 120 balíčků s motoristickými dárky. Veškerá materiální podpora bude mít hodnotu milion korun.

Společnost ŠKODA AUTO již téměř rok aktivně pomáhá v boji proti šíření koronaviru. Automobilka podporuje humanitární organizace v České republice bezplatným zapůjčením či darováním svých vozů, zápůjčkou sdílených skútrů, přímými finančními dary i rozsáhlou materiální pomocí. Během první vlny pomohla na svých 3D tiskárnách vyrobit ve spolupráci s ČVUT v Praze a oddělením technického vývoje opakovaně použitelné respirátory FFP3. Ve spolupráci s Odbory KOVO soustavně posiluje opatření na ochranu svých zaměstnanců před onemocněním covid-19. Za tímto účelem ŠKODA AUTO připravila vlastní očkovací centra a výrazně rozšířila testovací kapacity. Do ochrany zdraví svých zaměstnanců během pandemie automobilka dosud investovala více než miliardu korun. Už od první vlny pandemie jsou aktivní rozsáhlé soubory opatření Bezpečná výroba a Bezpečná kancelář, zahrnující konkrétní způsoby ochrany. Automobilka společně s Odbory KOVO zaměstnancům poskytuje kvalitní ochranné pomůcky, například chirurgické roušky a respirátory třídy FFP2, a pravidelně je testuje. Veškerým činnostem, které vyvíjí pod hlavičkou #SKODAAUTOpomaha s cílem zabránit šíření nemoci covid-19, se blíže věnují její internetové stránky www.skodaautopomaha.cz.

Zdroj: Škoda Motorsport

Vytisknout

Diskuze: ŠKODA AUTO Česká republika vyzývá k odložení Valašské rallye

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Cais, Erik

Cais skončil v Itálii jedenáctý. Bojoval s únavou po prodělaném covidu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud