Pech s Uhlem v cíli Šumavy

RallyZone.cz, 12. května 2021, 09:16 Google+

Václav Pech jun. a Petr Uhel dokončili Rallye Šumava na devátém místě. Posádku EuroOil teamu přibrzdila v závěru první etapy porucha turbodmychadla na jejich Fordu Focusu WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pech s Uhlem vstoupili do soutěže s druhým nejrychlejším časem a druhou pozici drželi s mírným odstupem na prvního Honzu Kopeckého takřka celý den. „Na poslední rychlostce sobotní etapy se ale rozpadla výfuková turbínka na turbu a její kusy prolétly až do katalizátoru. Stalo se to bohužel brzy po startu dlouhé rychlostky „Strašín“ a do cíle nám zbývalo ještě 18 km. Motor okamžitě ztratil výkon a najednou z toho bylo auto na výlet. Tomu odpovídala rychlost jakou jsme museli dojet až do cíle a při tom ztratili rovné 4 minuty,“ popisuje důvod propadu na 14. pozici Pech a pokračuje. „Během jízdy bez turba, nás předjeli přímo na trati tři posádky startující za námi po minutových intervalech. Snažil jsem se včas uhýbat, abych je nezbrzdil, ale Filip Mareš k nám přiletěl ve velice rychlém úseku a než jsem zareagoval, určitě ztratil nějakou sekundu. Za to se jejich posádce velice omlouvám, protože v cíli byli třetí se ztrátou pouhých 0,3 vteřiny na druhého a bez nás to mohlo dopadnout jinak,“ vysvětluje Pech.

Mechanici EuroOil teamu v servisu poškozené turbodmychadlo vyměnili a Pech s Uhlem se pokusili ve druhé etapě probojovat co nejvýše. Nakonec to bylo deváté místo absolutně a      3. v nedělní etapě, za které jim byly přiděleny body do MČR.

„Chtěli jsme vyhrát alespoň druhou etapu, ale Focus pořád trošku zlobil. Tím jak vrtulka turba a další častí proletěli výfukem, poškodily teplotní čidlo výfukových plynů, které občas zahlásilo vysokou teplotu a tím motoru zrušilo program (ALS) na minimální prodlevu turba. Ten mně chyběl především ve vracečkách na ruční brzdu, kdy to asi nebylo moc na dívání,“ zakončuje s lehkým úsměvem Pech.

Dalším závodem Mistrovství České republiky v rallye, bude v polovině června jihomoravská Rallye Hustopeče.

www.VaclavPech.cz                                                                                     

www.vaclavpech-fanclub.cz 

Vytisknout

Diskuze: Pech s Uhlem v cíli Šumavy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Cais Erik - Žáková Jindřiška

RALLY BOHEMIA 2021 ZAHAJUJE PŘÍJEM PŘIHLÁŠEK

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud