Erik Cais s Jindřiškou Žákovou v roli ambasadorů barumky

Roman Ordelt, 9. června 2021, 08:40 Google+

Barum Czech Rally Zlín patří léta mezi nejvýznamnější české automobilové soutěže a zároveň mezi stěžejní podniky seriálu Mistrovství Evropy v rally (FIA ERC). Erik Cais a Jindřiška Žáková jsou zase přední českou posádkou, která úspěšně startuje pod hlavičkou Yacco ACCR Rally Team spadající pod Autoklub České republiky v podnicích evropského šampionátu. Pro letošní sezonu dochází k úzké spolupráci mezi těmito subjekty a Erik s Jindřiškou byli jmenováni do prestižní pozice ambasadorů zlínské rally. 

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

Již v minulosti vznikl post ambasadora rally, který zejména v cizích zemích aktivně propagoval Barum Czech Rally Zlín, stejně jako celou Českou republiku, turistický region Východní Moravy a lákal diváky k návštěvě zlínské rally. Prvními vyslanci tehdy byli Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem, pro letošní rok 2021 se jimi stali právě mladý soutěžní jezdec Erik Cais a jeho spolujezdkyně Jindřiška Žáková. „Náš i Erikův plán je společný, jsme součástí prestižního seriálu mistrovství Evropy. V neposlední řadě je nám velmi blízký díky svým sportovním i lidským hodnotám. I proto jsme Erika s Jindřiškou zvolili, aby byli našim druhým ambasadorem v evropském šampionátu a tím přilákali více návštěvníků do České republiky a podpořili tímto cestovní ruch, který byl v posledním roce velmi zasažen,“ pověděl Ing. Jan Regner, zástupce ředitele Barum Czech Rally Zlín.

Jednadvacetiletý soutěžní jezdec z Fryštáku Erik Cais byl příjemně potěšen důvěrou organizátorů zlínské rally. „Je to pro mě čest, volby pořadatelů si velmi vážím.  Rád budu reprezentovat Zlínský kraj, moc si této důvěry vážím. Barumka je moje nejoblíbenější soutěž ze všech, jsme tady doma. Určitě mě nebude role ambasadora znervózňovat a omezovat v závodění. Jsem na to velmi hrdý,“ uvedl mladý jezdec, kterého v loňském roce označil britský motoristický týdeník Motorsport News za jednoho z TOP 10 světových talentů rally.

Zatímco mistrovství Evropy startuje až v polovině června úvodním šotolinovým podnikem v polských Mikolajkách, Cais s Žákovou mají na svém kontě letos pět odjetých soutěží včetně dvou rally v Itálii. "I kvůli vážnému postcovidovému syndromu, který mě postihl po Valašské rally, je to těžší. Každopádně dal jsem se zdravotně do kupy a vrátil se na soutěžní tratě výhrou na Kopné v těžké konkurenci. Jsem za to velmi rád,“ řekl Erik Cais. Jako vítaný rozjezd na polskou šotolinu posloužila první červnový víkend Rally Žemaitija v Litvě, kde fryštácký jezdec obsadil osmé místo absolutně a výbornou třetí příčku v rámci mistrovství Polska.

Vytisknout

Diskuze: Erik Cais s Jindřiškou Žákovou v roli ambasadorů barumky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Randy historic racing klub

Jan Mikulík „Připravuje se comeback i nová soutěž“

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud