Rallysprint Fulnek – Odry: přípravy finišují

Tomáš Plachý, 24. června 2021, 10:44 Google+

Už loni se objevila v předběžném kalendáři českých sprintů Rally Fulnek. Nakonec její první ročník byl kvůli pandemii zorganizován jako KOWAX Rallysprint, společně s Valaškou. Proto až letos se dočkáme oficiální premiéry ve dnech 6. – 7. srpna 2021. Navíc pod novým oficiálním názvem Rallysprint Fulnek – Odry.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Za přípravami závodu stojí zkušený pořadatelský tým Valašské rally ValMez. Ten už dříve lokalitu Fulnecka a Oderska ke své soutěži využíval.
„Protože se nám při Valašce podařilo obnovit další staronové úseky, umožnilo nám to vyčlenit RZ Odry a Fulnek do samostatného závodu. RZ Odry vždy patřila k tomu nejlepšímu, co české tratě nabízí, RZ Fulnek je sice rychlejšího charakteru, ale rovněž má svou kvalitu. K tomu letos přidáme jeden úsek v okolí Tošovic,“ naznačuje bývalý soutěžní jezdec a organizátor Jaromír Tomaštík.

Soutěž bude započítávána do šampionátů FIA CEZ Historic Rally, Autoklub Rallysprint Série, Autoklub České Trofeje v rally historických automobilů a do Poháru 2+. Více než desítku soutěžících slibuje i zařazení do Čermák a Hrachovec ADAM Cupu 2021.

Předběžný harmonogram závodu počítá v pátek 6. srpna v 17:30 hodin se slavnostním startem na náměstí ve Fulneku. Do sobotního závodu pak posádky vyrazí ze servisu ve Fulneku v 9 hodin. Harmonogram čítá šest rychlostních zkoušek na třech úsecích, celkem necelých sedmdesát ostrých kilometrů. První posádky lze očekávat v cíli po 15. hodině.

„Pořadatelský tým se těší na novou výzvu, na nové prostředí Fulnecka a Oderska. Připravujeme kompaktní závod, do kterého zapojíme obě blízká města. Fulnek díky slavnostnímu startu a servisu, Odry kontrolou přeskupení po dopolední sekci. V obou městech, kde cítíme velkou podporu, pak soutěž zpestří zajímavý program. Věříme, že díky blízkosti Barumky soutěž využije k testování řada jezdců a fanoušci uvidí početné a kvalitní startovní pole. Rádi bychom přivítali na startu více než stovku posádek,“ doufá Jaromír Tomaštík.

Aktivity kolem významného závodu republikové úrovně s sebou přinesou dopravní omezení ve Fulneku i v Odrách. Jedním z těch zásadních bude od pátku do soboty uzavření Náměstí Komenského ve Fulneku a úprava autobusové dopravy. Prosíme už dopředu místní obyvatele o toleranci.

Za to se místní i fanoušci mohou v pátek a v sobotu těšit na zajímavé akce. Nejprve budou spojené s prvním ročníkem Trabant Rally Fulnek – Odry. Vše odstartuje páteční výstava Trabant veteránů na Náměstí Komenského ve Fulneku, na sobotu je naplánována „Spanilá jízda“ mezi průjezdy soutěžních automobilů na RZ Fulnek. Více informací přineseme v samostatné tiskové zprávě.

Vrcholem doprovodných akcí na fulneckém náměstí, které pro vás připravilo MKC Fulnek, bude v sobotu 7. srpna od 17 hodin program společnosti Cirkus trochu jinak. Ti předvedou novocirkusovou inscenaci Cvičme v rytme, která je plná akrobacie, žonglování a tance. Od 19 hodin pak soutěžně-kulturní víkend ve Fulneku zakončí koncerty hudebních skupin Civilní obrana a populární slovenské kapely DESMOD.

Více informací k soutěži bude po začátku července zveřejněno na oficiální stránce www.rally-sprint.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Rally Fulnek – Odry.

Vytisknout

Diskuze: Rallysprint Fulnek – Odry: přípravy finišují

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Dominik Stříteský pátý v hustopečské výhni

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud