Racing21: Do Maďarska opět pro mistrovské body

RallyZone.cz, 24. června 2021, 13:08 Google+

O nadcházejícím víkendu se ACCR Racing21 rally team zúčastní v Maďarsku 54. ročníku Mecsek Rallye Historic, která je zároveň třetím dějstvím seriálu FIA European Historic Rally Championship 2021. Jezdec Vojtěch Štajf se tak vrací za volant historického vozu Opel Kadett C GT/E a bude opět navigován zkušeným spolujezdcem Vladimírem Zelinkou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Historic Vltava Rally (CZE)

Historic Vltava Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

54. Mecsek Rallye Historic nabídne přibližně padesátce posádek, startujících s historickými vozy, celkem 11 rychlostních zkoušek ve dvou etapách o celkové délce 155 kilometrů. Tratě rychlostních testů jsou situovány do okolí města Pécs, které je se svou bohatou historií pátým největším městem v Maďarsku. Závod se jede na svazích pohoří Mecsek nedaleko hranic s Chorvatskem. Stejně jako při minulé soutěži Historic Vltava Rallye, slibuje i tento podnik evropského šampionátu zajímavé souboje na trati, a to opět díky silné konkurenci mezi přihlášenými posádkami.

Vojtěch Štajf s Vladimírem Zelinkou se budou, po velmi úspěšné premiéře se soutěžním vozem Opel Kadett C GT/E na nedávné Historic Vltava Rallye, opět snažit o navýšení svého bodového konta v seriálu FIA European Historic Rally Championship 2021, a to v roli reprezentantů ČR. Jejich závodní Kadett prošel od poslední soutěže celkovou kontrolou a drobnými úpravami v nastavení.

V rámci předsoutěžních testů se ověřovaly nejen provedené úpravy na voze, ale v programu bylo rovněž vyzkoušení pneumatik Pirelli P7 Corsa Classic s nejtvrdší směsí, vhodných právě pro maďarskou soutěž.

„Tato soutěž v Maďarsku je pro nás další velkou výzvou, protože obecně nemám zkušenosti se zdejšími tratěmi a pojedu tady poprvé. Malou výhodu však spatřuji v možnosti čtyř průjezdů při seznamovacích jízdách, oproti běžným třem. Na Šumavě jsme si ověřili, že nám to s Opelem na erzetách jde, a tak se už s Vláďou moc těšíme na další start. Konkurence je zde téměř totožná jako při našem prvním startu v Čechách, takže logicky bude naší snahou směřovat k prvenství nejen ve třídě C3. Rádi bychom bojovali také o vítězství v celé kategorii 2 (všechny vozy s homologací do roku 1975 bez rozdílu kubatury), které nám na Šumavě uteklo o pověstný vlásek,“ řekl před odjezdem do Maďarska Vojtěch Štajf a dodal: „Již tradičně jsme se snažili v přípravě nic nepodcenit, a proto si na Mecsek Rallye vezeme s sebou i pneumatiky Pirelli P7 Corsa Classic v nejtvrdší směsi D3. Věříme, že vzhledem k očekávaným vyšším teplotám vzduchu najdou v Maďarsku využití.“

V aktuálním hodnocení kategorie 2 v rámci FIA European Historic Rally Championship 2021 je posádka týmu ACCR Racing21 Štajf – Zelinka na celkovém 6. místě s 18 body.

54. ročník Mecsek Rallye odstartuje v pátek 25. 6. 2021 v 17 hodin na historickém náměstí v Pécsi. Cíl soutěže je o den později v 19 hodin na stejném místě.


Více informací o týmu na:

www.facebook.com/racing21rallyteam 
Racing21_rallyteam 
www.racing21.cz 

Vytisknout

Diskuze: Racing21: Do Maďarska opět pro mistrovské body

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Filip Mareš letos potřetí třetí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud