Barum: Itinerář si vyzvedlo celkem 136 posádek, Lukjaňuk nestartuje

Roman Ordelt, 27. srpna 2021, 11:25 Google+

Zatěžkávací zkoušku zažil během středečního dne sekretariát 50. ročníku Barum Czech Rally Zlín pod vedením dlouholeté vedoucí Marty Regnerové. Do elitní soutěže zařazené do seriálu FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC) a podniku SONAX Mistrovství České republiky v rally 2021 (MCR) se ohlásilo pořadatelům do středečního večera celkem 136 posádek z 21 států z původně 146 přihlášených.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Procházka, Milan

Sdílejte článek

Řada předních posádek se objevila již na středeční večerní autogramiádě v prostorách Obchodního a zábavního centra Zlaté jablko ve Zlíně, kam přišla pro podpisy více než tisícovka fanoušků rallysportu. K největším favoritům letošní jubilejní barumky patří osminásobný vítěz zlínské rally, obhájce loňského prvenství Jan Kopecký z České republiky, norský jezdec Andreas Mikkelsen (oba Škoda Fabia Rally2 Evo) nebo Jari Huttunen z Finska (Hyundai i20 R5).

Zlínským pořadatelům se omluvilo celkem deset posádek. Po dlouhých 28 letech bude ve startovním poli chybět posádka se startovním číslem 1. Vedoucí jezdec mistrovství Evropy Alexej Lukjaňuk z Ruska citelně poškodil vůz Citroën C3 Rally2 na testu před soutěží a na startu se neobjeví. Do Zlína nepřijel ani italský pilot Umberto Scandola (Hyundai i20 R5) ze zdravotních důvodů. Před startem rozbil vůz na testu Robert Adolf (Škoda Fabia Rally2 Evo), pořadatelům se omluvil rovněž Jaroslav Koltun z Polska (Ford Fiesta Rally2). „Jako první se prezentovala česká posádka se startovním číslem 126 Adam Kruťa, Jiří Haferník na voze Škoda Felicia. Všechny posádky postupně absolvovaly administrativní přejímku zásluhou systému v návaznosti na výdej itinerářů. Největší nápor byl v odpoledních hodinách po závěru testovacích zkoušek. V jednu chvíli jsme měli u formální přejímky i čtyři posádky," pověděla Marta Regnerová, vedoucí sekretariátu Barum Czech Rally Zlín. Fanoušky rallysportu potěší skutečnost, že se objeví na startu 32 vozů kategorie Rally2 (R5).

Posádky zahájily ve čtvrtek dopoledne seznamovací jízdy na tratích rychlostních zkoušek. Jako první přišly na řadu rychlostní zkoušky Březová, Biskupice, Pindula, Hošťálková, Májová, Super RZ a kvalifikační test/shakedown v Malenovicích. V pátek jsou na programu úseky Halenkovice a Komárov. Padesátý ročník Barum Czech Rally Zlín startuje v pátek 27. srpna v 17 hodin na náměstí před zlínskou radnicí, třídenní rally končí na cílové rampě na stejném místě v neděli 29. srpna krátce po sedmnácté hodině. Letošní ročník barumky měří celkem 785,68 km a obsahuje 15 rychlostních zkoušek na osmi úsecích v celkové délce 210,92 km. Předehrou k samotné rally bude kvalifikační erzeta, respektive shakedown v délce 4,07 km na úseku Malenovice - Salaš, který bude na programu v pátek dopoledne.

V seznamu přihlášených došlo k několika změnám a upřesněním na místě spolujezdců, ale i jezdce. U startovního čísla 17 je změna pilota, místo Romana Odložilíka se posadí za volant vozu Škoda Fabia Rally2 Evo Martin Koči ze Slovenska. U Ondřeje Bisahy (startovní číslo 23) došlo k upřesnění spolujezdce na Karla Voltnera. Věroslav Cvrček mění spolujezdce, místo Tomáše Prokoráta pojede Ondřej Šálek.

V rámci českého šampionátu se posadí vedle Libora Horáka na místě původně přihlášeného Ivana Fryče nově Jiří Bořek. Slovenského jezdce Filipa Šipoše bude místo Pavla Zalabáka navigovat Zdeněk Omelka. U startovního číslo 114 dochází je změně jezdce, za volant vozu Renault Clio Sport se nově posadí Slovák Ján Kundlák místo Luďka Blandy.

  • Pořadatelům se omluvily následující posádky:
    1 Alexej Lukjaňuk, Alexej Arnautov (RUS, Citroën C3 Rally2), Sainteloc Junior Team
  • 11 Umberto Scandola, Guido D´Amore (ITA, Hyundai i20 R5), Hyundai Rally Team Italia
  • 24 Robert Adolf, Petr Novák (CZE, Škoda Fabia Rally2 Evo), AR Racing
  • 27 Jaroslav Koltun, Ireneusz Pleskot (POL, Ford Fiesta Rally2), Plon RT
  • 38 Teemu Asunmaa, Topi Luhtinen (FIN, Škoda Fabia Rally2 Kit), Proracing Rally Team
  • 40 Serhii Potiiko, Ivan Misnyn (LTU, Škoda Fabia Rally2 Kit), Proracing Rally Team
  • 54 Amaury Molle, Yannick Roche (BEL/FRA, Ford Fiesta Rally4), Amaury Molle
  • 85 Tomáš Václavík, Karel Voltner (CZE, Peugeot 208 R2), Tomáš Václavík
  • 93 Lukáš Frána, Pavel Odvárka (CZE, Citroën DS3 R3T), Frátherm Rally Team
  • 147 Martin Čagánek (CZE, Citroën DS3 R1), Martin Čagánek

Další informace naleznete na www.czechrally.com a nezapomeňte barumku sledovat také na oficiálních profilech facebooku, instagramu a twitteru.

Vytisknout

Diskuze: Barum: Itinerář si vyzvedlo celkem 136 posádek, Lukjaňuk nestartuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Dominik Stříteský před jubilejní Barum rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud