Kam na rychlostky RENTOR – PARTR Rally Vsetín?

Tomáš Plachý, 27. října 2021, 12:42 Google+

Valašsko ožije o víkendu rallysportem. V sobotu 30. října 2021 se uskuteční 17. ročník RENTOR - PARTR Rally Vsetín 2021. Soutěž bude posledním závodem Rallysprint Série, Poháru 2+ a České Trofeje v rally HA.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vsetín (CZE)

Rally Vsetín (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Procházka, Milan

Sdílejte článek

Rally Vsetín se v posledních letech výrazně nemění. Fanoušci, kteří pravidelně míří na Valašsko za rallysportem, tak ani letos nic nepřekvapí. Na posádky čeká kompaktní trať s délkou 137,86 km. Opět se bude závodit na třech úsecích, tentokrát shodně ve dvou průjezdech (celkem 66,64 km). Posádky absolvují tradiční testy Hošťálková (Hošťálková – Hošťálková), Semetín (Hošťálková – Semetín) a Jabloňová (Vsetín – Růžďka – Horní Jasénka - Vesník).

Na každém úseku pořadatelé vybrali zajímavé pasáže – divácká místa. Ty budou uvedeny v oficiálních mapách na webu soutěže v sekci Diváci. Na čerpacích stanicích na Vsetínsku jsou zároveň v prodeji oficiální programy se seznamem přihlášených posádek.

„Na testu Hošťálková doporučuje průjezd točnou na výjezdu z obce, následně pravé odbočení u chaty na Trojáku s přehlednými úseky kolem rozhledny Maruška a diváci si přijdou na své i v pasážích před cílem.

Semetínská zkouška je hůře dostupná, ale kdo si něco málo vyšlápne, najde „v hoře“ mnoho zajímavých pasáží, rychlých i pomalých zatáček. Přístup od Semetína bude od hájenky omezen.

Poslední test Jabloňová láká na levé odbočení pod Dušnou, průjezd točny ve Vsetíně – Jasénce a pasáže ve sjezdu do cíle zkoušky,“ popisuje ředitel soutěže Petr Gryger.

Pro místní obyvatele však s pořádáním soutěže souvisí i další dopravní omezení. „Hlavně bude omezen průjezd ze Vsetína přes Hošťálkovou do Zlína, stejně jako ve směru přes Troják do Bystřice pod Hostýnem (7:45 – 15:15 hod.). Zásadní komunikací je i cesta ze Vsetína přes Dušnou do oblasti Bystřičky a dále na Valašskomeziříčsko a Rožnovsko (9:00 – 16:30 hod.). Chceme požádat obyvatele o pochopení a dopředu se omlouváme za případné komplikace,“ doplňuje Gryger.

Řada fanoušků jistě zavítá i do servisního areálu na Vsetíně, v ulici U Bečvy a v okolí městského stadionu Ohrada. Právě z těchto míst posádky v 8:30 hodin odstartují přejezd k tratím rychlostních zkoušek. Během dne tam posádky letos zavítají pouze jednou (cca 11:14 – 13:00). Po absolvování kompletní porce rychlostních zkoušek budou první posádky očekávány na cílové rampě u Autosalonu Škoda krátce po 14. hodině.

Informace k soutěži jsou uvedeny na oficiální stránce soutěže www.vsetinrally.cz. Sledujte i naši facebookovou stránku Rally Vsetín.  

Vytisknout

Diskuze: Kam na rychlostky RENTOR – PARTR Rally Vsetín?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

Na Vsetíně přes sedmdesát soutěžních vozů

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud