Praha odtajnila nový design a přinesla stříbro

Tomáš Plachý, 31. března 2022, 15:27 Google+

V medailovém tažení pokračuje v letošním roce posádka Samohýl ŠKODA Teamu Adam Březík – Ondřej Krajča. Po vítězství na rakouské Blaufränkischland rallye vybojovala při Pražském rallysprintu druhé místo. A tentokrát už v novém designu, který budou moci fanoušci vídat v průběhu MČR v rally 2022.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pražský Rallysprint (CZE)

Pražský Rallysprint (CZE) | foto: Archiv týmu

Sdílejte článek

Společnost ŠKODA AUTO i v letošním roce pokračuje v podpoře dealerských týmů. Ty budou čtyři, mezi nimi figuruje i posádka reprezentující společnost SAMOHÝL MOTOR a.s. Adam Březík – Ondřej Krajča.

„V roce 2022 budeme startovat jen s jednou posádkou. Našim cílem bylo podpořit mladého jezdce a rozvoj jeho talentu. Proto byl Adam jasná volba. V rally se o slovo začínají hlásit nové tváře a jsem ráda, že Adam patří mezi úzkou skupinu těch nejrychlejších. Doufám také, že letošní sezóně bude důstojným soupeřem starších a zkušenějších jezdců,“ prorokuje vedoucí marketingového oddělení SAMOHÝL MOTOR a.s. Lenka Bořutová.

Ačkoli kalendář MČR v rally 2022 otevře až 8. - 10. dubna jubilejní 40. Valašská rally ValMez, pro posádku Samohýl ŠKODA Teamu Adam Březík – Ondřej Krajča byl start na Pražském rallysprintu už druhým letošním závodem. První start zakončila vítězstvím na rakouské Blaufränkischland rallye, když nejbližšího konkurenta porazila o 1,5 minuty.

„Blaufränkischland rallye pro nás byla dobrým testem. Závod bych popsal jako takové jednodušší Hustopeče. Soutěž plná odboček, super na hledání brzdných bodů, na sbírání zkušeností v proměnlivých podmínkách. Chvíli sněžilo, chvíli svítilo, závodilo se na suchém i mokrém asfaltu, po šotolině, kde to hodně klouzalo. Mnohokrát se během zkoušky měnila přilnavost asfaltu. Takže na začátek sezóny to bylo super,“ okomentoval rakouský start Adam Březík.

A stejné tempo si Adam s Ondrou přenesli i na prosluněné tratě v okolí Prahy, kde si posádka Samohýl ŠKODA Teamu připsala premiérový start. Druhá příčka absolutně tak má o to větší hodnotu.

„Náš start v Praze byl hlavně o tom si sprint s celým týmem a diváky užít. Na druhou stranu tím, že jsem v Praze startoval poprvé, jsem si vyzkoušel i psaní rozpisu a jízdu podle něj. Navíc pouze po dvou průjezdech. A vše zafungovalo. První okruhovka byla jednodušší, test Cementárna už byl více o rozpisu. S dosaženými časy na obou klasických zkouškách jsem byl spokojen. Na Strahově jsme se pak v přemíře snahy o atraktivní jízdu přetočili a zhasnul u fabie motor, což se podepsala na časové ztrátě. Tím jsme dali šanci klukům za námi, ale druhou příčku jsme uhájili,“ uvedl k pražskému závodu Adam Březík.

"Praha na jaře byla přece jenom trochu jiná. Počasí však vyšlo na jedničku a diváků se kolem tratí sešlo opravdu hodně. Dopolední klasické zkoušky byly moc pěkné, a tak jsme si opět mohli vyzkoušet nějaké věci před prvním závodem MČR na Valašce. Strahov už jsme pojali spíše pro diváky a snažili jsme se jet i hodně ´bokem´. Věřím, že se to všem líbilo," okomentoval pražský start Ondřej Krajča.

Samohýl ŠKODA Team se v další přípravě zaměří na úvodní závod MČR v rally 2022 (Valašská rally ValMez). Adam vyrazí na tratě s národní prioritou ASN, která bude v sezóně zaručovat jejich vozu ŠKODA FABIA Rally2 nasazení do nejvyšších pater startovních listin. Tedy mezi soupeře, které by rádi s Ondřejem Krajčou potrápili.

„Chtěli bychom se stabilně pohybovat v Top5. A rádi bychom někde nakoukli i na ´bednu´. Uvidíme, zda se nám to povede,“ věří Adam Březík.

„Před Adamem je sezóna, ve které budou očekávány výrazné výsledky. Když ale vidím jeho chuť a nasazení se rvát, mám z toho dobrý pocit. Nechci teď stanovovat žádné cíle, ale všichni budeme dělat vše pro to, abychom odvedli vynikající práci ve všech oblastech. Osobně mám ale radost z každého závodu, který zvládneme zdárně do cíle, bez újmy na vozidle, a hlavně na zdraví posádky. Ženy přeci jen vnímají motorsport trochu jinak a strach o ty dva v autě na nás působí mnohem více,“ přiznává Lenka Bořutová.

 

Samohýl ŠKODA Team, tiskový servis

Tomáš Plachý

Foto: Ondřej Beneda, Vandraq Studio

Vytisknout

Diskuze: Praha odtajnila nový design a přinesla stříbro

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Na Valašce se rýsuje zajímavé obsazení

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud