Hustopečská rally finalizuje svou podobu

Tomáš Plachý, 19. dubna 2022, 13:10 Google+

AGROTEC PETRONAS rally v Hustopečích spěje už ke svému sedmnáctému ročníku. Termín letošního klání je stanoven na 17. – 18. června 2022. Soutěž bude hostit účastníky Mistrovství FIA Zóny střední Evropa (CEZ) a tradičně se poperou o body i posádky v rámci českého i slovenského mistrovství v rally i v rally historických automobilů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Organizační tým i přes ztrátu dlouholetého ředitele a duše hustopečské soutěže Rudolfa Kouřila pracuje o to intenzivněji na přípravě oblíbeného závodu. Dolaďují se Zvláštní ustanovení, poslední detaily časového harmonogramu, stejně jako bezpečnostní plány.

„Před dvaceti lety jsme si s Rudou začali plnit sen, přivést rally do krásné krajiny pod Pálavou, mezi vinohrady. A nyní již pojedeme po sedmnácté. Hustopečská rally nás oba naplňovala a pro rally jsme spolu žili, takže vzniklo pevné přátelství, skvělá spolupráce, porozumění a vzájemný respekt. Naším společným krédem vždy bylo uspořádat těžkou, ale kompaktní soutěž, která bude přátelská k posádkám i divákům. Aby se všichni do Hustopečí rádi vraceli. A to se nám společně se skvělým týmem lidí okolo nás dařilo. Ruda nám všem moc chybí a uvědomujeme si, koho jsme ztratili. Kamaráda, spolupracovníka, ředitele závodu, činovníka, ale hlavně vždy dobře naladěného člověka, který pro rally mnoho udělal. Nikdy na něho nezapomeneme a v rámci Poháru pořadatele bude naše hustopečská rally Memoriálem Rudy Kouřila“ ohlíží se za spoluprací s Rudolfem Kouřilem šéf organizačního týmu Martin Rada.

Účastníci se mohou těšit na tradiční charakteristiku závodu, porci specifických a sportovně hodnotných asfaltových tratí s příměsí šotolinových pasáží. A letos i s řadou novinek. Pojede se ve formátu pátek-sobota, v každé etapě posádky absolvují dvě sekce s třemi rychlostními zkouškami. Celkem čeká na účastníky 316 km, s necelými 150 km rychlostních zkoušek. Řada testů vychází z předchozích ročníků, pro všechny bude neznámou hned úvodní rychlostní zkouška Vlčí dolina. Po jejím absolvování doplní páteční sekci úseky Němčičky a Kurdějov.

V sobotu se odstartuje na Starovicích, následovat bude test Šitbořice a sekci zakončí nejdelší zkouška soutěže Diváky (20,65 km). Právě tento úsek, samozřejmě v určitých obměnách, v minulosti mnohokrát rozhodoval o výsledcích „rally mezi vinicemi“ a lze očekávat, že ani letošní ročník nebude výjimkou.  

„Pro letošní ročník jsme připravili nové úseky v kombinaci s již známými a osvědčenými tratěmi. Tradičně zachováme poslední rychlostní zkoušku jako nejdelší a nejnáročnější. Je charakteristická kombinacemi různých povrchů i typů komunikací, s častou změnou rytmu. Pro letošní ročník dosáhla nejvíce změn a doufám, že se bude posádkám i divákům líbit.

V tomto roce jsme se také vrátili k vyššímu počtu úseků s nezpevněným povrchem, ale vždy ve sjízdném a upraveném stavu. Tyto úseky k naší rally patří a jsou krásným zpestřením závodu.

Kromě úseku Vlčí dolina bude novinkou také rychlostní zkouška v okolí Starovic, která se nepojede jako okruhová. Co se nezmění, je doba závodu. Celá soutěž bude odjeta za 23 hodin, a tak budeme moci přivítat vítěze letošního ročníku na cílové rampě v sobotu 18. června po 17. hodině.

Jsem velice rád, že se podařilo rychle doplnit organizační tým a můžeme pokračovat v přípravách rally na základě materiálů, který jsme ještě připravovali od září 2021 s Rudou,“ naznačuje šéf organizačního týmu Martin Rada.

Z programu AGROTEC PETRONAS rally nastiňme, že ve dnech 16. – 17. června se uskuteční seznamovací jízdy, po technické a administrativní přejímce si budou moci posádky naposledy vyzkoušet závodní vozy na testovací zkoušce. Shakedown se opět odehraje na části Starovické zkoušky. Samotný závod odstartuje v pátek 17. června v 18 hodin, s nočním závěrem dne (UP 22:57) a pokračovat bude sobotní etapou (18. června, start 10 hodin). Servisní zázemí bude opět v rozlehlém areálu společnosti MOSS logistics, na Bratislavské ulici v Hustopečích. Tato společnost je dlouholetým partnerem a podporovatelem hustopečské rally.

Více informací k soutěži bude postupně zveřejněno na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

 

AGROTEC PETRONAS rally Hustopeče 2022, tiskový servis

Tomáš Plachý

Vytisknout

Diskuze: Hustopečská rally finalizuje svou podobu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Úspěšná blátivá premiéra Jakuba Jirovce na Valašce

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud