Stříbrné loučení s pohárem 2+

RallyZone.cz, 26. září 2022, 13:37 Google+

V poměrně nelehké situaci se dokázal tým ACCR Racing21 rozloučit kvalitním výsledkem s letošní účastí v Poháru 2+ při Pirelli Rallysprint sérii. Neplánovaně a narychlo sestavená posádka Vojtěch Štajf a Vladimír Zelinka obsadila v soutěži Futures Contproduct Rally Morava celkové druhé místo v cíli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Morava (CZE)

Rally Morava (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Třetí ročník jednodenní soutěže nabídnul divákům o uplynulém víkendu velmi kompaktně a kvalitně sestavenou trať se šesti rychlostními zkouškami o celkové délce 70 kilometrů. Největším magnetem pro fanoušky rally byl, stejně jako v předešlé vyškovské soutěži, souboj dvou generací soutěžních jezdců o celkové prvenství – aktuálního lídra Poháru 2+, zkušeného Vojtěcha Štajfa, a mladého talentovaného jezdce Adama Březíka.

img-responsive

Rally Morava (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Vojtěchu Štajfovi, který ve Šternberku opět vsadil na vůz Polo GTI R5, se však účast na této soutěži zkomplikovala ještě před jejím startem. Z vážných osobních důvodů musel svou účast na poslední chvíli odvolat letošní spolujezdec a zkušený navigátor František Rajnoha. V poměrně krátkém časovém rozmezí poté oznámil tým Racing21 náhradu – závodní legendu a loňského zlatem oceněného navigátora z evropského šampionátu historiků Vladimíra Zelinku. Pro něj to byl návrat do soudobého soutěžního vozu v mistrovské soutěži po dlouhých devatenácti letech.

Skutečnost, že je posádka Štajf – Zelinka po loňské spolupráci v kabině soutěžního vozu velmi dobře sehraná, potvrdil mimo jiné i výsledek z druhého měřeného úseku, kde ztrácela na vedoucí a papírově favorizovanou posádku Adam Březík – Ondřej Krajča pouhých 4,8 sekundy. Vojtěch Štajf jel tuto soutěž poprvé, ale přesto s cílem vylepšit své celkové bodové konto v Poháru 2+. Tomu přizpůsobil i jezdecké tempo s velmi vyrovnaným výkonem. Ve všech šesti měřených úsecích zajela posádka Štajf – Zelinka druhý nejrychlejší čas, a proto se i v cíli soutěže mohla radovat z celkového stříbra.

img-responsive

Rally Morava (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Procházka, Milan

„Rally Morava byla pro nás z mnoha důvodů obtížná, a proto máme s Vláďou velkou radost ze stříbrné příčky na pódiu. Samozřejmě pro Frantu Rajnohu to bylo vzhledem k jeho nenadálé rodinné události těžkým rozhodnutím, ale zcela pochopitelným. Řešili jsme vzniklou situaci co nejrychleji, a nakonec byla sázka na Vláďu správná, i když jsem věděl, že v soudobém soutěžním autě dlouho nezávodil,“ uvedl ke změně navigátora v cíli soutěže spokojený Vojtěch Štajf a dodal:

Celková situace v klasifikaci a umístění v rámci letošního Poháru 2+ tak zůstává nadále otevřená. O celkových vítězích rozhodne až poslední podnik, plánovaný na konec října ve Vsetíně. Vojtěch Štajf s Františkem Rajnohou však už nemohou být celkově horší než druzí. Navíc mají výrazně našlápnuto i k zisku prvenství ve značkovém poháru Pirelli v letošní sezóně.

Pro tým ACCR Racing21 byla Rally Morava posledním startem v Poháru 2+, neboť v době konání zmíněné vsetínské soutěže má ve svém sportovním programu účast na celosvětovém prestižním projektu FIA Motorsport Games 2022. Na této akci se posádka Štajf – Zelinka představí s historickým vozem Opel Kadett C GT/E v roli reprezentantů České republiky s podporou Autoklubu ČR.


Více informací o týmu na:

www.facebook.com/racing21rallyteam 
Racing21_rallyteam 
www.racing21.cz 

Vytisknout

Diskuze: Stříbrné loučení s pohárem 2+

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Morava (CZE)

Rally Morava - foto Milana Procházky

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud