Trpělivý Vouilloz vyhrál, Kresta zářil

Daniel Šupa, 26. srpna 2007, 20:28 Google+

BARUM RALLY - OFICIÁLNÍ REVIEW; Vítězem zlínské soutěže se stal při rekordním zájmu diváků a médií Francout Nicolas Vouilloz, který těžil z problémů hlavních soupeřů. Druhý skončil jeho týmový kolega Ojeda, třetí nejlepší z našich Pech. Krestovi patřil závěr rally, na stupně to ale nestačilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vouilloz, Nicolas

Vouilloz, Nicolas | foto: www.barum.rally.cz

Sdílejte článek

Barum rally Zlín 2007 zná svého krále. Stal se jím francouzský jezdec Nicolas Vouilloz ze španělské stáje Peugeot Sport Espaňa, který si po vítězství na šotolině v květnové turecké Fiat rally připsal triumf i na asfaltovém povrchu. Druhý skončil jeho stájový kolega Enrique García Ojeda a potvrdil tak úspěšné představení vozu Peugeot 207 S2000. Příjemným překvapením je dobré umístění domácích jezdců. Václav Pech po vyrovnané a kvalitní jízdě skončil na bronzovém stupínku, který mu vynesl titul v českém šampionátu, Roman Kresta byl čtvrtý a na šesté příčce figuroval Václav Arazim. Všichni tři závodníci se představili ve voze Mitsubishi Lancer EVO IX. Mezi český trojlístek se vklínil pouze Belgičan Bernd Casier, jenž skončil pátý. V elitní desítce má zastoupení i Itálie – sedmá pozice patřila lídrovi šampionátu IRC Andrea Navarrovi a osmý dojel Renato Travaglia, jenž sbíral zkušenosti s vozem specifikace Super 2000. Devátý skončil mohutně finišující Grzegorz Grzyb a udržel tak vedení ve skupině A. Desítku nejlepších jezdců uzavřel Simon Jean-Joseph.

Start letošního ročníku Barum rally Zlín obstarala divácky atraktivní městská erzeta, v níž před zraky téměř čtyřiceti tisíců diváků triumfoval Nicolas Vouilloz. Pozdější vítěz závodu předvedl vítězný start i v úvodní sobotní rychlostní zkoušce ve Slušovicích. Ta se stala osudovou pro Romana Krestu, kterého potkal defekt a do cíle dojel se ztrátou dvou a půl minuty na vedoucího Vouilloze. Následná stíhací jízda, při níž se čtyřikrát stal nejrychlejším mužem erzety, jej vynesla až na konečnou čtvrtou příčku. Po třetí rychlostní zkoušce se do čela závodu prodral Enrique García Ojeda, který na Pindule o třicet sekund vylepšil rekordní čas úseku. Vedl až do osmé erzety, ve které jej předstihl Freddy Loix a posunul se před Ojedu na první místo, které udržel i po závěrečné sobotní rychlostní zkoušce v Kudlovicích.

Svůj náskok na druhého Ojedu Loix zvýšil ve dvou úvodních nedělních erzetách o čtyři sekundy. Během rychlostní zkoušky na Trojáku ovšem přišla klíčová pasáž závodu. Čtyři kilometry před cílem úseku Loix urazil kolo a Ojeda dorazil do cíle bez zadního náhonu. Cesta ke konečnému vítězství se otevřela pro průběžně třetího jezdce Nicolase Vouilloze. První průjezd přes Troják znamenal problémy pro celou řadu jezdců: italské duo Travaglia, Navarra, slovenského jezdce Petera Gavláka či Poláka Michala Solowowa postihl defekt, ani výměna kola nezachránila od předčasného konce domácího Karl Trojana. V posledních třech erzetách dominoval Roman Kresta, který si třemi triumfy v řadě zajistil solidní čtvrtou příčku. Na samotné čelo závodu však kvůli výrazné ztrátě ze soboty nedosáhl. Vouilloz pohodlně udržel první místo, druhý skončil Ojeda. Prestižní double španělského týmu Peugeot Sport Espaňa byl završen.

Konečné pořadí jezdců:
1. Voulloiz – Klinger (F, Peugeot 207 S2000) 2:28:10.8
2. Ojeda – Barrabes (E, Peugeot 207 S2000) +16.3
3. Pech – Uhel (CZ, Mitsubishi Lancer EVO IX) + 1:56.3
4. Kresta – Gross (CZ, Mitsubishi Lancer EVO IX) +2:28.8
5. Casier – Miclotte (B, Peugeot 207 S2000) +4:10.8
6. Arazim – Gál (CZ, Mitsubishi Lancer EVO IX) +4:16.9
7. Navarra – D’Esposito (I, Fiat Grande Punto S2000) + 4:47.7
8. Travaglia – Granai (I, Fiat Grande Punto S2000) +5:44.0
9. Grzyb – Hundla (P, Suzuki Swift S1600) +6:32.9
10. Jean-Joseph – Boyere (F, Citroën C2 S1600) + 7:10.1

Počet vítězství v rychlostních zkouškách:
6 – Vouilloz Nicolas
4 – Kresta Roman
3 – Loix Freddy
2 – García Ojeda Enrique


 
Tisková zpráva Barum rally Zlín
Vytisknout

Diskuze: Trpělivý Vouilloz vyhrál, Kresta zářil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Odložilík, Roman

Troják zamíchal pořadím

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud