Vzpomínka: Pavla Třebínová a Miroslav Levora

Marek Šteigr, 23. června 2008, 11:33 Google+

Je pátek odpoledne, pár minut před startem Horácké rally, a my společně s Mírou a Pavlou žertujeme na téma skákací most v Nalučanech. Chceme udělat akční fotky, ale Míra trvá na svém, chce ho projet pomalu, na dvojku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Levora, Miroslav - Třebínová, Pavla

Levora, Miroslav - Třebínová, Pavla | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Nakonec je ale všechno jinak, posádka Levora – Třebínová si na mostě střihne jeden z nejdelších skoků, dopad je daleko nejakčnější. Divácký ohlas veliký a já si pro sebe říkám: Tam toho závodního srdíčka je... A požehnaně! Při druhém průjezdu si Míra s Pavlou skočí opět velkolepě, ovšem po tvrdém dopadu praská držák motoru. Následuje servis, kde se sice podaří problém vyřešit, ovšem nestihne se to v časovém limitu. Proto posádka druhou etapu využívá jen jako test...

Přesto Míra v sobotu auto nijak nešetří a jede, co to dá. Přesně nevíme, co se stalo, ale v průběhu RZ 13 v krátkém okamžiku vstoupili oba do úplně jiné rally. Do té nebeské, tam kdesi nahoře. Najednou oba závodí na těch nejkrásnějších rychlostních zkouškách, takové si jistě představit nedokážete. Jedou si svůj závod, který nikdy nekončí. Tam nikdy nedostanete defekt, tam vaše auto nikdy nepotká technická závada. Jedou si svoji vlastní rally, kde je nakonec každý vítězem.

Nebeská rally, té si teď Pavla s Mírou dopřávají plnými doušky a jsou jistě spokojeni. Vždyť rally byla pro ně životní zálibou, oba jí naplno propadli. Určitě by nechtěli, abychom jejich odchod oplakávali. Jistě by si oba nepřáli, abychom zanevřeli na rally jako takovou. Rally je zvláštní sport. Nebezpečný, přesto tak krásný. Opojný a krutý. Budiž nám všem alespoň malou útěchou skutečnost, že Pavla s Mírou odešli k Pánu právě ve chvíli, kdy se na rychlostní zkoušce věnovali své životní lásce – automobilovým soutěžím. Odešli kvůli sportu, který nadevše milovali...

Ale život jde dál a jestliže se něco má stát, stane se to. Radujme se proto i nadále z krás každého dalšího dne, užívejme si dál motoristického sportu, vzpomínejme na Pavlu s Mírou jen v dobrém, chtěli by to tak, věřte mi. Jménem všech blízkých a kamarádů bych chtěl vás, všechny motoristické nadšence, požádat: Věnujte Pavle Třebínové i Miroslavu Levorovi krátkou vzpomínku, třeba při prohlížení videa či fotografií, které krátce dokumentují jejich vzájemnou spolupráci.


Pavla Třebínová (7. 9. 1981 - 21. 6. 2008)
Miroslav Levora jr. (17. 5. 1984 - 21. 6 . 2008)

Čest jejich památce!


autorem textu je Miloš Rybář

Vytisknout

Diskuze: Vzpomínka: Pavla Třebínová a Miroslav Levora

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Jirátko, Aleš - Opletal, Roman

Exkluzivně: Aleš Jirátko a BMW2002 Ti

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud