Dva mistři světa na Setkání mistrů

Jan Mochan, 2. listopadu 2009, 20:30 Google+

Bezpochyby nejkvalitnější Setkání mistrů uvidí diváci, kteří v sobotu 7. listopadu zavítají na autodrom do Sosnové u České Lípy. Kromě šestinásobného světového šampiona Sébastiena Loeba se představí ještě juniorský mistr světa a vicemistr světa PCWR Martin Prokop.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
loeb, sebastian

loeb, sebastian | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Zatímco Francouz pojede se svým Citroënem C4 WRC v kategorii WRC, tak český jezdec usedne do Mitsubishi Lancer Evo IX v kategorii Rally N4. S druhým vozem kategorie WRC – Škodou Fabia WRC bude startovat Václav Pech, vicemistr ČR. Jeho souboj s Loebem by měl být určitým vyvrcholením Setkání mistrů, do kterého je přihlášeno čtyřicet jezdců z rallye, rallycrossu a autokrosu.

Soupeři Martina Prokopa budou například otec a syn Semerádovi, Pavel Valoušek, Karel Trojan (všichni Mitsubishi Lancer Evo IX) nebo Daniel Běhálek, který jako jediný startuje se Subaru Impreza.

V kategorii A6 se představí další domácí šampion Antonín Tlusťák, který s Citroënem C2 1600 získal hned dva tituly mistra ČR ve skupině 2WD a A. Navíc startoval v Mistrovství Evropy.

Chybět nebudou ani historické automobily včele s úřadujícím mistrem republiky (Opel Kadet) Coupe), kterého doplní Lubomír Tenkl (BMW M3) a ex-tovární jezdec Emil Triner Škoda 130 RS).

V kategorii Rallycross D1 nastoupí Pavel Koutný se svým extremně rychlým Fordem Fiesta T16 4x4 proti René Münnichovi se Škodou Fabia, mistru Německa, a kvartetu pohárových vozů Škoda Fabia včele s Markem Zemanem, třetím mužem Mezinárodního mistrovství ČR v D1.

Divácky velice vděčné jsou tradičně buginy, které se představí rovněž ve třech kategoriích (D3, D3A, D3JB). Zvláště nejsilnější čtyřlitrová třída je skvěle obsazená. Tady si to rozdají bronzový z ME a mistr republiky Petr Bartoš s nestorem českého autokrosu (v M ČR třetí) Jaroslavem Hoškem. Doplní je ještě Jan Smrž a Martin Švábenský.

Setkání mistrů se uskuteční na paralelně rozdělené trati, kde se proti sobě utkají vždy dva jezdci, kteří si tratě v půlce vymění díky přemostění. Do finále se vyřazovacím způsobem probojují dva nejlepší v každé kategorii. Ti se pak utkají o celkové vítězství.

Závod začíná v 8 hodin zahřívacím tréninkem, po němž následují rozjížďky jednotlivých kategorií. Po polední pause vyplněné autogramiádou Sebastiena Loeba, případně dalších jezdců, jsou na programu semifinálové a finálové jízdy.

Vytisknout

Diskuze: Dva mistři světa na Setkání mistrů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Henning

Motorshow bratří Solbergů v Norsku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud