Jaromír Tarabus: V Hustopečích snad zajedeme lépe než loni

iAdam, 10. června 2010, 20:16 Google+

Po třítýdenní pauze se posádka Czech Ford Rally Teamu Jaromír Tarabus a Daniel Trunkát chystá na další start v Mediasport Mezinárodním mistrovství České republiky v rally. I ve čtvrtém podniku šampionátu, Rally Hustopeče (11. – 12. června), se posádka Fordu Fiesta S2000 pokusí bojovat o přední příčky. V rámci přípravy na Rally Hustopeče využije Czech Ford Rally Team a Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem možnosti zúčastnit se čtvrtečního shakedownu v Popicích, který organizují pořadatelé soutěže. Tým tu před startem Rally Hustopeče vyzkouší a doladí auto. Jaromír Tarabus využije shakedown také k tomu, aby se po třítýdenní závodní pauze před soutěží rozjel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tarabus, Jaromír

Tarabus, Jaromír | foto: Czech Ford Rally Team

Sdílejte článek

V Rally Hustopeče bude Jaromír Tarabus startovat teprve podruhé v kariéře. Při svém prvním startu v loňské sezoně držel čtvrté místo průběžného pořadí, když přišla havárie, která čtyři rychlostní zkoušky před cílem rally předčasně ukončila jeho účinkování v soutěži. Cíle posádky Czech Ford Rally Teamu pro letošní ročník Rally Hustopeče jsou jasné: bojovat o čelní příčky pořadí a získat důležité body do hodnocení šampionátu.

Jaromír Tarabus, jezdec Czech Ford Rally Teamu: „Cíle zůstávají i před Rally Hustopeče stejné jako před ostatními soutěžemi. Chtěli bychom potrápit kluky vepředu, což se nám bohužel zatím moc nedařilo, a dosáhnout co nejlepšího umístění. V Rally Hustopeče jsem startoval v loňské sezoně vůbec poprvé a to pro nás tato soutěž skončila havárií, takže doufáme, že letošní výsledek bude lepší. Rychlostní zkoušky jsou v okolí Hustopečí spíš rovnější s řadou pravoúhlých zatáček a s horizonty, což není zrovna moje nejoblíbenější kombinace. Ale věřím, že tratě budou naší Fiestě S2000 vyhovovat a že bude bez problému fungovat. Proto se zúčastníme také čtvrtečního shakedownu v Popicích, abychom auto ještě před startem soutěže vyzkoušeli a doladili.“



Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem mají před startem čtvrtého podniku MMČR rally na kontě 64 bodů a drží čtvrté místo. V letošní sezoně vybojovali ve ‚velkém‘ mistrovství dvě třetí místa (Valašská rally a Rally Šumava) a jedno čtvrté (Rally Český Krumlov). K nim přidali druhé místo ze startu v Rallysprintu Kopná.

Rally Hustopeče startuje v pátek 11. června v 16:00 hodin na náměstí v Hustopečích. Pořadatelé pro účastníky soutěže připravili 181 kilometrů rychlostních zkoušek. Cíl rally je plánován na sobotu 12. června v 16:21 hodin.

Veškeré informace o posádce Jaromír Tarabus a Daniel Trunkát naleznete na jejích webových stránkách www.tarabus.cz.

Vytisknout

Diskuze: Jaromír Tarabus: V Hustopečích snad zajedeme lépe než loni

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Mogul Racing Team připraven na Rally Hustopeče

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud